На Хмельниччині встановлено рекорд з реєстрації автівок

На Хмельниччині встановлено рекорд з реєстрації автівок

72513 — таку кількість транспортних засобів зареєстрували або перереєстрували у сервісних центрах МВС в Хмельницькій області за 2019 рік. До прикладу, впродовж 2016-го року в області здійснили 43191 реєстрації/перереєстрація транспортних засобів. У 2017-му році — 45752 одиниць, у 2018-му році — 51467 одиниць.

У регіональному сервісному центрі МВС Хмельницької області кажуть, що це найбільша кількість здійснених реєстраційних операцій за останні 4 роки. Найбільше залізних «коней» реєстрували та перереєстровували минулоріч у лютому — 7601 транспортних засобів, а от найменше — у вересні, лише 5420.

Також, у 2019-му році працівниками експертно-криміналістичної служби було виявлено 55 транспортних засобів, номера агрегатів яких було змінено або ж підроблено. Серед цієї кількості, 29 автомобілів мали проблемні кузови та 26 транспортних засобів були змінені або ж підробленні номера двигунів.

Аби уникнути неприємностей під час купівлі транспортного засобу, фахівці сервісних центрів МВС радять не соромитися поцікавитися як довго у продавця автомобіль. Звертайте увагу, чи не має у свідоцтві про реєстрацію відмітки про обмеження. Якщо це кредит, то у продавця повинна бути довідка про погашення. Не рекомендують фахівці купувати автівку за дорученням, адже у будь-який момент його можна анулювати.

Нагадаємо, що наприкінці грудня в Уряд дав надію і для охочих придбати автомобілі з іноземною реєстрацією. Як пише УНІАН, Кабмін пообіцяв у січні 2020-го розглянути два законопроєкти — № 2342 і № 2345, завдяки яким власники автомобілів на європейських номерах зможуть законним шляхом і доступно розмитнити і перереєструвати авто. Тим часом аби здійснити розмитнення авто з США можна скористатися послугами логістичних компанії.

Крім того з 1 січня 2020 року, у зв’язку зі встановленням прожиткового мінімуму для працездатних осіб, змінилися відповідні ставки збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час першої державної реєстрації легкових автомобілів.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 14 листопада 2019 року, з 01 січня у 2020 році встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб — 2102 гривень.

Платниками збору на обов’язкове державне пенсійне страхування (п.7 статті 1 Закону України від 26.06.1997 № 400/97-ВР «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування») є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні в сервісних центрах МВС.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
У Хмельницькому п’яний водій, тікаючи від поліції, розбив «Теслу»
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
На Хмельниччині чоловік добряче зняв стрес, після того як розбив авто товариша
«Нашим хлопцям необхідніше»: на Хмельниччині подружжя передало авто для ЗСУ
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
На Хмельниччині жінка скористалася безпорадним станом чоловіка
FacebookTelegramViberWhatsAppX