3 тонни мальків білого амура, товстолобика та коропа випустили в водоймище Славутчини

Перший етап зариблення водойми-охолоджувача Хмельницької АЕС відбувся 6 листопада. Захід пройшов в місті Нетішині Хмельницької області. Мальків виростили за кошти користувача водних біоресурсів.

Так, до водойми випущено 3 050 кг цьоголіток риби, середньою вагою близько 25 грамів/екз. Зокрема, 14 000 екз. (350 кг) білого амура, 62 000 екз. (1 550 кг) білого товстолобика та 46 000 екз. (1 150 кг) коропа.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Хмельницького рибоохоронного патруля.

— Варто відзначити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів водних біоресурсів, які із розумінням ставляться до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів. Товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами, які покращують якість води та запобігають її цвітінню в весняно-літній період, — повідомив в.о. начальника Управління Держрибагентства у Хмельницькій області Олег Атаманчук.

Відповідно до заявки роботи із вселення водних біоресурсів триватимуть до 10 листопада. За цей період користувачем планується вселити понад 5 000 кг риби.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppTwitter

Новини партнерів


3 коментарі до статті «3 тонни мальків білого амура, товстолобика та коропа випустили в водоймище Славутчини»

  1. Олег Нечипорук коментує:

    м.Нетішин не входить до Славутського р-ну. Це місто обласного підпорядкування.

    • День за днем коментує:

      Так, Нетішин адміністративно не належитть до Славутського району, як і місто Славута. Але і місто, і водойма географічно розташовані у Славутському районі. Дякуємо за уточнення, внесли правки.

  2. Pavel Prokhorchuk коментує:

    Зато в Шепетівці рибу отруїли


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності


Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Читайте у цій рубриці