На Хмельниччині змагалися лісоруби

На Хмельниччині змагалися лісоруби

Щорічно з метою підвищення рівня майстерності та професіоналізму робітників на заготівлі деревини, вивчення прийомів праці кращих робітників лісозаготівельної справи та пропагування їх передового виробничого досвіду Хмельницьке обласне управління лісового та мисливського господарства організовує конкурсні змагання лісорубів.

На Хмельниччині змагалися лісоруби

Так, 9 серпня, на базі ДП «Славутський лісгосп» відбулися ХХІІ обласні змагання вальників лісу. Урочисте відкриття відбулося на території підприємства. Честь підняти прапор було надано переможцям минулорічних змагань. Програму змагань та умови преміювання переможців, а також наказ Товариства лісівників області та Хмельницького ОУЛМГ зачитав Голова комісії з проведення змагань, заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства В. Г. Колесник.

На Хмельниччині змагалися лісоруби

Начальник Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко радо привітав учасників змагань та побажав перемоги найсильнішому.

Голова Славутської територіальної громади В. Б. Сидор, голова Крупецької ОТГ В. А. Михалюк, директор Славутського лісгоспу В. В. Сапожнік, директор Шепетівського лісгоспу В. М. Сасюк, директор Ізяславського лісгоспу П. І. Курельчук, директор Національного природного парку «Мале Полісся» А. В. Сасюк побажали лісорубам успішних виступів.

На Хмельниччині змагалися лісоруби

У лісівників існує традиція: зрізав дерево — посади два. Тому перед початком змагань учасники конкурсу, керівництво управління та міського регіону, директора лісгоспів побували у Партизанському лісництві ДП «Славутський лісгосп», де посадили саджанці дуба звичайного з закритою кореневою системою на закладеній цієї весни пам’ятній алеї загиблих в АТО воїнів-лісівників.

На Хмельниччині змагалися лісоруби

Після цього на території лісокомплексу ДП «Славутський лісгосп» розпочалися конкурсні змагання, які включали в себе п»ять етапів: звалювання дерева — за нього учасники мали можливість одержати найвищу кількість балів; заміна пильного ланцюга; точне розкряжування колоди; розкряжування комбінованим різом; відокремлення гілок. Під час оцінювання результатів судді враховували точність виконання завдань, швидкість, а також звертали увагу на неухильне дотримання правил техніки безпеки.

Переможцем змагань став лісоруб Хмельницького лісгоспу, друге місце — за Ярмолинецьким лісовим господарством і третє місце виборов представник Славутського лісгоспу.

Четверте місце на ХХІІ обласних змаганнях вальників лісу посів Макарчук Вадим лісник Климентовицького лісництва ДП «Шепетівський лісгосп».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «На Хмельниччині змагалися лісоруби»

  1. микола коментує:

    Ми часто бачемо як вправно лісоруби ріжуть ліс Часто бачемо як ліс горить нищеться Вирізаються десятки тисяч гектарів лісу які садили та доглядали наші батьки ів спадок залишили нам Знаходяться (ділки )які на (халяву)ліс приватизовують та огороджують від людей які садили та доглядали за ним Але на привеликий жаль ми небачемо як вправно садиться ліс Схаменіться покжіть зворотню сторону догляд. посадка оберігання Адже я впевнений що деякі ділки за своє життя не посадили жодного дерева


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Дитячий оркестр із Шепетівщини присвятив виконання «Ой, у лузі червона калина» для ЗСУ
Воїни-лісівники із Шепетівщини тримають оборону на Запоріжжі
На Шепетівщині лісівники ліквідували стихійне сміттєзвалище
Талановитих дітей із Шепетівки відзначили на конкурсі «Кришталева зірка»
Вчитель із Шепетівки став переможцем першого туру конкурсу «Вчитель року − 2024»
На Хмельниччині виготовляють цілющий чай

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX