Справа полонського голови-хабарника прямує із Шепетівки до Ізяслава

Справа полонського голови-хабарника прямує із Шепетівки до Ізяслава

15 травня у Шепетівці відбулося перше засідання у справі голови Полонської РДА, який минулоріч «погорів» на хабарі у розмірі 15700 доларів. Однак, ще на початку одна з суддів заявила самовідвід. Відтак, у канцелярії суду повинні були сформувати нову колегію. Втім, не склалося… І справа «пішла» в сусіднє місто.

Нагадаємо, посадовець вимагав від представника одного з фермерських господарств грошові кошти у розмірі 32 900 доларів США за винесення розпорядження про затвердження технічної документації земельних ділянок загальною площею 94 га для ведення сільського господарства терміном на 10 років.

У Шепетівці справу повинні були розглядати колегіально у складі трьох суддів: головуючий суддя — Валерій Босюк, та судді Олександр Березюк і Неоніла Березюк. Однак, розгляд її навіть не розпочався. Адже згідно з частиною 2 статті 75 Кримінально-процесуального кодексу України у складі суду, що здійснює судове провадження, не можуть бути особи, які є родичами між собою. Враховуючи те, що до складу колегії було включено Олександра Березюка та Неонілу Березюк, суддя Неоніла Березюк заявила самовідвід. Вказаний відвід задовільнили. Обвинувальний акт повернуто до канцелярії суду для формування нового складу колегії.

«В штаті Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області 8 суддів, суддя Березюк Н. П. заявила самовідвід, який задоволено; суддя Мазур Н. В. перебуває у відпустці з 16 травня по 24 травня 2019 року, та буде перебувати у відрядженні з 26 травня 2019 по 1 червня 2019 року; у суддів Козачук С. В., Огородніка І. В., Стаднічук Н. Л., Цідик А. Ю. закінчились повноваження на здійснення розгляду справ. В даному суді неможливо утворити колегіальний склад суду для розгляду кримінального провадження, що підтверджується даними протоколу щодо неможливості автоматизованого розподілу судової справи між суддями», — йдеться в ухвалі Хмельницького апеляційного суду.

Відтак, через дані обставини проведення розгляду вищевказаного провадження у Шепетівському міськрайонному суді стало неможливим. В підсумку, колегія суддів Хмельницького апеляційного суду дійшла висновку, що справу слід передати на розгляд до Ізяславського районного суду Хмельницької області, у якому є необхідна кількість суддів для утворення складу суду, та який є територіально найближчим.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В одній із громад Шепетівщини днями закінчиться опалювальний сезон
На Шепетівщині п’яний водій автобуса наробив біди і втік
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
На Хмельниччині тричі за добу палали житлові будинки
На Шепетівщині пасажирка намагалася допомогти водієві у незаконний спосіб
У Шепетівці судили матір школяра, який поставив синці дівчинці

Читайте у цій рубриці



Дівчину, яку дістали з-під завалів у Хмельницькому, відвідали її янголи-охоронці
Дивну намазку для бутербродів передали засудженому на Хмельниччині
Топ 10 новинних сайтів Хмельницького
На Хмельниччині через пориви вітру знеструмлено 96 населених пунктів
На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
FacebookTelegramViberWhatsAppX