У Нетішині в групі ДНЗ «Теремок» зареєстровано спалах харчової токсикоінфекції

У Нетішині в групі ДНЗ «Теремок» зареєстровано спалах харчової токсикоінфекції

У місті Нетішині Хмельницької області зареєстровано спалах харчової токсикоінфекції, йдеться на сайті обласної Держпродспоживслужби.

Станом на 25 січня до лікарів-педіатрів КНП НМП «Центр ПМСД» звернулося 8 хворих дітей з однієї групи дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу № 5 «Теремок», місто Нетішин. Попередній діагноз — «харчова токсикоінфекція».

— Моя дитина ходить у групу навпроти тієї, де занедужали дітки. Дійсно, поки що далі однієї групи інфекція не поширилася. Сподіваюсь, малеча якнайшвидше одужає, — також повідомила у Фейсбуці нетішинка Катерина

До виникнення спалаху могло б призвести порушення законодавства у сферах санітарного та епідемічного благополуччя населення й безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Нагадаємо, що на початку жовтня 2018-го у місті Нетішині у ДНЗ «Веселка» зафіксовано спалах сальмонельозу, тоді до закладу охорони здоров’я звернулося 37 осіб, серед яких 30 дітей віком від 3-х 6-ти років.

Щодо нинішньої ситуації спеціалісти державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, а також відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснюють позапланову перевірку дошкільного навчального закладу, з’ясовують причини та умови, що могли призвести до виникнення та поширення інфекційного захворювання в ДНЗ № 5 «Теремок».

За фактом виникнення спалаху направлено матеріали в правоохоронні органи. Обставини отруєння з’ясовуються. З інформації, розміщеної на сайті ДНЗ «Теремок», відомо, що діти 25 січня на сніданок їли молочну кукурудзяну кашу, какао на молоці або чай, батон з маслом та твердим сиром. В обід заклад годував дітей гречаним супом, рибними тефтелями, картопляним пюре з маслом, салатом зі свіжої капусти та моркви. На вечерю вихованцям закладу подали плов з рису та фруктів, чай або сік, печиво. Чи стала їжа причиною токсикоінфекції з’ясують спеціалісти.

— Спілкувалася з мамою, яка водить дитину в 5-й садок. Каже, що інфекція лише в одній групі. В дітей симптоми кишкової інфекції і високий ацетон. Ніхто не госпіталізований. Інфекція далі однієї групи не поширилася. Повторюю, це зі слів мами,— написала у Фейсбуці пані Олена, жителька міста Нетішина.

Сьогодні, 28 січня, мама дитини, що відвідує дошкільний заклад «Теремок» поділилися інформацією:

— Зранку у садочку сказали, що інших випадків захворюваності серед вихованців закладу не було, а дітям, що звернулися зі симптомами токсикоінфекції, наразі вже краще. Всі чекаємо на результати аналізів.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині затримали хмельничанина, який тікав із магазину з дорогими парфумами
У Нетішині після допису у фейсбуці дали відповідь, де вигулювати собак
На Шепетівщині змагалися кращі електрогазозварники
Мешканців Нетішинської громади закликають долучитися до благородної справи
На Шепетівщині викрили молодика, який обікрав родича
На Шепетівщині чоловік поквитався з камерою спостереження, яка зафільмувала дещо непристойне

Читайте у цій рубриці



Одній із громад на Хмельниччині повернуть водосховище вартістю понад мільярд гривень
У Хмельницькому водій, який їхав на автівці без номерного знака, виявився «цікавим»
На Хмельниччині чоловіки набраконьєрили на кримінал
Високопосадовця із Хмельниччини відзначив Головнокомандувач ЗСУ Сирський
На Шепетівщині змагалися кращі електрогазозварники
Боксери із Хмельниччини отримали посвідчення та нагрудні знаки майстра спорту України
FacebookTelegramViberWhatsAppX