На Хмельниччині здали понад 2 тисячі квартир

На Хмельниччині здали понад 2 тисячі квартир

У січні–жовтні підприємствами Хмельницької області виконано будівельних робіт на суму 2436,3 млн грн. Індекс будівельної продукції порівняно з січнем–жовтнем 2017 року становив 130,6 %, повідомляє управління статистики у Хмельницькій області.

У порівнянні з відповідним періодом 2017 року зросло будівництво інженерних споруд в 2,0 рази та нежитлових будівель на 0,2 %. Водночас будівництво житлових будівель скоротилося на 18,5 %.

Підприємствами Хмельницького виконано 70,3 % загального обсягу будівництва, Кам’янця-Подільського — 7,0 %, Нетішина — 6,2 %, Хмельницького району — 4,4 %.

Нове будівництво, реконструкція та технічне переоснащення становили 52,7 % від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний та поточний ремонти — 42,4 % та 4,9 % відповідно.

У січні–вересні в області прийнято в експлуатацію 170,0 тис. м² загальної площі житлових будівель (нове будівництво): 61,8 % — у будинках із двома й більше квартирами, 38,2 % — в одноквартирних будинках.

Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–вересні зменшилася порівняно з відповідним періодом 2017 року у 1,5 разу.

У міських поселеннях прийнято в експлуатацію 152,3 тис. м² загальної площі житла (89,6 % загального обсягу), в сільській місцевості — 17,7 тис. м² (10,4 %). Обсяги прийнятого в експлуатацію житла в міських поселеннях порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшились у 1,5 разу, в сільській місцевості — на 24,2 %.

У цілому по області прийнято в експлуатацію 2155 квартир. Середній розмір квартири становив 78,9 м² загальної площі, при цьому в сільській місцевості — 142,5 м², у міських поселеннях — 75,0 м² загальної площі.

Крім того, у січні–вересні на Хмельниччині прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки нового будівництва загальною площею 10,3 тис. м², що на 14,3 % менше порівняно з відповідним періодом попереднього року. До того ж, перед власниками таких нових осель постає питання обігріву приміщень. Найкраще рішення — керамічні обігрівачі, які пропонують як місцеві постачальники, так і  Інтернет-магазини. Основні переваги такого виду опалення, враховуючи сучасні економічні реалії, очевидні: економне споживання електроенергії. Інфрачервоні опалювальні обігрівачі не працюють постійно, вони обладнанні датчиками, які вмикаються і вимикаються в залежності від завданої температури. Обігрівачі легко встановити самостійно, але можна скористатися послугами спеціалістів. На деякі моделі поширюється гарантія на 5 років.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «На Хмельниччині здали понад 2 тисячі квартир»

  1. Голый Вася коментує:

    Да людям наплевать, кто там и что “сдал”. Потому как это жильё будет продаваться только для богатых спекулянтов, пардон “пiдприемцiв”, и для ипотечных рабов.

    Закончилась советская халява с бесплатным жильём. Сосите, что у кого есть, и занюхивайте капитализмом.

    И чтоб завтра все были в военкомате. Там вам дадут бесплатное жильё – казарма называется. А кому очень повезёт, дадут и бесплатную дачу – блиндаж на фронте.

    Там и бесплатный огород недалече. Называется минное поле…


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У селі на Полонщині горів житловий будинок
На Хмельниччині з різних причин сталися чотири пожежі за добу
На Хмельниччині надзвичайники визволяли жінку з ванної кімнати
Оренда житла: які права має орендар
Чверть століття тому на Вербну неділю на Шепетівщині освятили храм
На Хмельницькій АЕС планують добудувати енергоблоки №3 та №4

Читайте у цій рубриці



У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину
У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
FacebookTelegramViberWhatsAppX