Охоронець хмельницької швейної фабрики побив інспекторів Держпраці

Охоронець хмельницької швейної фабрики побив інспекторів Держпраці

На Хмельниччині найбільше затребувана професія швачок, газети рябіють оголошеннями, що потрібні швачки, — пропонують офіційне працевлаштування та соціальний пакет. Як з’ясували працівники управління Держпраці у Хмельницькій області на початку серпня під час проведення інспекційного відвідування, що працівники проходять стажування у швейному цеху і відповідно із ними не укладалися трудові чи цивільно-правові договори.

Також ФОП не надав документів щодо офіційного працевлаштування найманих працівників (заяви працівників, трудові договори, штатний розпис, відомості нарахування заробітної плати, табелі обліку використання робочого часу працівників тощо). Підприємцю за порушення трудового законодавства доведеться сплатити 781 тисячу 830 гривень штрафу.

Розуміючи серйозну відповідальність за використання нелегальної праці на іншому швейному цеху в Хмельницькому інспекторів узагалі не допустили з перевіркою. Отож, 6 вересня, як повідомило управління Держпраці у Хмельницькій області, інспектори здійснили відвідування, без попереднього повідомлення роботодавців, з питань легалізації трудових відносин у суб’єктів господарювання.

Під час відвідування одного із швейних цехів із пошиття дитячого одягу по вул. Молодіжна, 14-А охоронник підприємства перешкоджав проведенню відвідування та застосував фізичну силу до посадових осіб Управління Держпраці.

Зокрема, у присутності інспекторів праці охоронник зателефонував роботодавцю та отримав вказівку не допускати посадових осіб до відвідування.

У цей час через запасний вихід масово вибігали працівниці швейного цеху, які, ймовірно, не були офіційно працевлаштовані.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції та швидка медична допомога. Остання госпіталізувала двох жінок — посадових осіб Управління до Хмельницької міської лікарні.

До речі, відповідно до абзацу сьомого частини другої статті 265 Кодексу законів про працю України штраф за недопущення до контрольного заходу з питань виявлення неоформлених трудових відносин складає 372 300 гривень, що є стократним розміром мінімальної заробітної плати. А згідно з абзацом 2 частини 2 статті 265 КЗпПУ передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого працівника — це трохи більше 110 тис. грн за кожного нелегала.

Можливо, така «арифметика» спричинила побиття інспекторів Держпраці?

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині нелегально перебував іноземець
На Хмельниччині нелегально перебував громадянин рф
На Хмельниччині виявили нелегального мігранта
Громадянин білорусі після виходу з колонії на Хмельниччині планував створити злочинну групу
На Хмельниччині виявили росіянина-нелегала
На території Хмельниччини незаконно перебував вірменин

Читайте у цій рубриці



У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
На Хмельниччині у людей, яких вкусили кліщі, виникли ускладнення
На Хмельниччині затримали неповнолітнього «закладчика» наркотиків
На Хмельниччині попередили про стихійні метеорологічні явища
FacebookTelegramViberWhatsAppX