На Хмельниччині готовність укриттів у закладах освіти становить лише 20%

На Хмельниччині готовність укриттів у закладах освіти становить лише 20%

Роботу з перевірки захисних споруд в закладах освіти на предмет відповідності усім вимогам потрібно активізувати та завершити в стислі терміни. На цьому наголосив перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін вчора, 19 липня, під час робочої наради з представниками управління з питань цивільного захисту населення, Департаменту освіти, науки, молоді і спорту ОВА, ГУ ДСНС в області, а також керівниками відповідних структурних підрозділів Хмельницької міської ради. Також до розмови долучився заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, який курує питання діяльності освітянської галузі.

Учасники наради проаналізували стан підготовки захисних споруд до нового навчального року в області в цілому, а також Хмельницькій міській громаді зокрема.

«За наявною інформацією, зараз на Хмельниччині відсоток готовності укриттів в закладах освіти до початку навчання становить 20 %», — зазначили в Хмельницькій ОВА.

На Хмельниччині готовність укриттів у закладах освіти становить лише 20%

За інформацією представників Хмельницької міської ради, в обласному центрі, де нараховується 39 шкіл та 43 заклади дошкільної освіти, відповідна робота ведеться з червня. Здійснено попередній комісійний огляд, визначено придатність укриттів та перелік заходів, які потрібно здійснити по кожному об’єкту для приведення його до належного стану. На основі обрахунків за результатами цих обстежень з міського бюджету виділено 12,7 млн грн.

«Наразі виконані ті роботи, які не потребували окремого фінансування, зокрема, очистка підвальних приміщень, прибирання, тощо. Далі будуть проводитися більш дороговартісні роботи — стяжка підлоги, облаштування вентиляції, аварійних виходів, монтаж освітлення. Завершити основні роботи планують до початку третьої декади серпня», — йшлося під час наради.

Володимир Юр’єв звернув особливу увагу на важливість не лише належного облаштування укриттів, а й проведення практичних тренувань для вчителів та дітей до дій у разі оголошення повітряної тривоги. За словами посадовця, такі відпрацювання мають проводитися регулярно, аби у критичній ситуації кожна відповідальна особа, кожен вчитель та кожна дитина чітко розуміли, що мають робити і куди йти.

Окрему увагу учасники наради приділили готовності до реагування на можливі загрози та забезпечення безпеки цивільного населення, що мешкає поблизу об’єктів критичної інфраструктури області. Як зауважив Сергій Тюрін, оскільки кожен з об’єктів критичної інфраструктури потенційно може бути ціллю атаки ворога, а озброєння, яке рашисти використовують є застарілим і має низьку точність, особлива увага має бути спрямована на належну підготовку укриттів та поінформованість населення, що мешкає в зоні можливої небезпеки. Посадовець зауважив, що днями було проведено обстеження зони одного із таких об’єктів, яке показало недостатню підготовку місцевої влади до реагування на можливу небезпеку.

На Хмельниччині готовність укриттів у закладах освіти становить лише 20%

— Ми бачимо, якими можуть бути наслідки недбалого ставлення та ігнорування вимог безпеки при оголошенні повітряної тривоги. Це призводить до трагедій та численних жертв серед мирних мешканців, здавалось би, безпечних територій, — зазначив Сергій Тюрін. — Найголовніше, що усі мають розуміти — безпечних місць зараз немає, а тому маємо бути готовими до будь-яких ситуацій. І місцева влада, і пересічні мешканці мають діяти злагоджено, бо тільки так можна протистояти підступним атакам росії.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
У Львові поховають загиблого прикордонника з Шепетівщини
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Працівник ТЦК плюс стоматолог: на Хмельниччині прикрили корупційний тандем
Хмельничанин, відкриваючи пляшки зубами, встановив рекорд України

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX