Між освітянами Хмельниччини та штату Міссісіпі налагоджується співпраця

Між освітянами Хмельниччини та штату Міссісіпі налагоджується співпраця

12 квітня цього року штат Міссісіпі визнав Хмельниччину областю-побратимом. Це вперше в історії штат США прийняв таке рішення. Варто зазначити, що підписана угода про побратимство між штатом Міссісіпі й Хмельницькою областю передбачає зміцнення співпраці та дружби між їхнім населенням, взаємне ознайомлення з історією та культурою регіонів, а також обмін досвідом у розв’язанні аналогічних проблем, що постають перед місцевими органами влади й іншими організаціями.

Ще один напрямок дружньої співпраці між країнами спрямований на розвиток освітнього середовища та можливості в рамках академічної мобільності надати здобувачам освіти та науково-педагогічним працівникам навчатися, викладати, стажуватися та проводити наукову діяльність у закладах освіти США.

Саме цьому питанню була присвячена зустріч, яка відбулася за участю представників штату Міссісіпі та обласної військової адміністрації.

Також до зустрічі долучилися керівники закладів вищої освіти Хмельниччини, які готові до організації та проведення спільних конференцій, конгресів, семінарів між викладачами, дослідниками, фахівцями, нашими здобувачами освіти та закладами освіти США, а також до проведення іншої педагогічної і дослідницької роботи.

Це перша така інформаційна зустріч, під час якої ректори наших вишів представили свої навчальні заклади, розказали про перспективи і майбутнє, про бачення співпраці у подальшому.

Звертаючись до учасників зібрання, заступник голови ОВА Володимир Юр’єв висловив слова глибокої вдячності за можливість у співпраці з штатом Міссісіпі розвивати наукову й педагогічну діяльність закладів вищої освіти Хмельницької області та за підтримку України та Хмельниччини у такий складний час.

«Для нас важливо те, що ми маємо друзів та партнерів на віддалених землях, які нас підтримують і які намагаються бути для нас максимально корисними. Сьогодні наша зустріч проходить в рамках того, що ми намагаємося співпрацювати і у сфері освіти, адже для нас вкрай важливо, щоб наші діти, діти наших Героїв, які сьогодні боронять країну, в подальшому мали перспективу вищої освіти, були конкурентними на світовому ринку праці», — сказав посадовець.

Володимир Васильович висловив сподівання, що зустріч матиме великий результат для освіти нашої області, а співпраця між регіонами буде максимально ефективною та результативною.

В свою чергу, помічник аташе з питань освіти та культури Посольства США в Україні Вікторія Михайленко відмітила, що завдяки налагодженню цих зв’язків підвищиться зацікавленість у навчанні здобувачів освіти, покращаться взаємини між студентами закладів освіти штату Міссісіпі та Хмельниччини, а також буде створено атмосферу взаєморозуміння, поваги та толерантності.

В ході спілкування учасники зустрічі обговорили перспективи подальшої співпраці, зокрема в частині обміну студентами та досвідом, розвитку спільних проектів, стажування педагогічних працівників тощо.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині медуніверситет судився зі студенткою, що виїхала до США
Яким буде курс гривні у найближчі місяці
Бабусі зі США у валізах привезли цінне обладнання у сусідню із Хмельниччиною область
В Україні стартувала реєстрація для проходження НМТ
Освітяни з Житомирщини переймали досвід у колег зі Славутської громади
Що чекає на абітурієнтів у вступній кампанії 2024 року

Читайте у цій рубриці



Довгожителі з Хмельниччини у шлюбі майже три чверті століття: неймовірна історія кохання
«Багатий кошик» від Акріс Агро
Полісменів Хмельниччини зацікавив молодик, який змінив свої плани
На Хмельниччині зловили браконьєрів, які не встигли довести справу до кінця
На Хмельниччині поліцейські виявили підлітків, які вживали алкоголь та курили: протоколи будуть направлені до суду
Нічна гроза та пориви вітру знеструмили частину Хмельниччини
FacebookTelegramViberWhatsAppX