На Хмельниччині багатодітній сім’ї переселенців подарували автомобіль

На Хмельниччині багатодітній сім’ї переселенців подарували автомобіль

Компактний та зручний мінівен Opel Zafira відтепер буде цінним помічником для великої сім’ї Шакірових, що віднедавна мешкає у Дунаївцях, що на Хмельниччині. Такий чудовий подарунок родина отримала завдяки співпраці обласної військової адміністрації та двох давніх друзів та партнерів по бізнесу — Ярослава Ясниcького та Віталія Савчука, засновників компанії «Brutal Caravans», що спеціалізується на будинках на колесах для туризму.

З перших днів війни друзі долучилися до волонтерського руку та активно допомагали нашим бійцям, забезпечуючи їх найнеобхіднішим. А коли заступник голови ОДА Володимир Юр’єв звернувся до них із проханням допомогти родині Шакірових з автомобілем, також з готовністю відгукнулися, доставили семимісне авто, взявши на себе усі турботи з його оформленням та технічним обслуговуванням. Саме вони разом із очільницею служби у справах дітей ОВА Любов’ю Тимофіїв та головою Дунаєвецької міської громади Веліною Заяць вручили Марині Шакіровій ключі від автівки, а також гостинці, подарунки та потрібні для дому речі від гуманітарного штабу при ОВА.

На Хмельниччині багатодітній сім'ї переселенців подарували автомобіль

«Зауважимо, що Євген та Марина приїхали на Хмельниччину на початку березня, рятуючись від навали рашистів, що підступно зруйнували їх мирне та щасливе життя, яке вони будували для себе та своїх семи дітей у селищі Красноріченському на Луганщині. Вісім років тому ця пара зробила дуже відповідальний крок: маючи двох діток, вони вирішили подарувати родинне тепло ще п’ятьом, які його були позбавлені, та заснували дитячий будинок сімейного типу», — повідомила Хмельницька обласна військова адміністрація.

У любові і злагоді родина облаштовувала своє затишне гніздечко, аби діти щодня відчували тепло та захист. Та всі надбання та плани перекреслила війна, і сім’я з мінімумом речей на старенькій машині, яка чудом завелася, втекла з-під ворожих обстрілів. Доля привела родину аж на Хмельниччину, де їх прихистила Дунаєвецька міська міська громада.

Оговтавшись трохи від пережитого шоку, зараз Євген та Марина облаштовують свою нову домівку, яку для них надала громада. Вже цвітуть біля дому барвисті квіти, червоніють у саду черешеньки, на невеликій грядці біля хати зеленіє доглянута городина. Як каже Марина, повертатися їм нікуди, адже їх будинок розгромили російські військові, які влаштували там собі житло. Тому вони вирішили будувати нове життя саме у нашому краї, адже за її словами, вона була вражена відкритістю та гостинністю наших людей, які допомагали та підтримували родину у скрутний час. А поки Марина опікується дітьми та домівкою, Євген не залишається осторонь людської біди — саме зараз чоловік разом з іншими волонтерами вирушив на схід та допомагає евакуйовувати мирних жителів із зони бойових дій.

На Хмельниччині багатодітній сім'ї переселенців подарували автомобіль

Містка автівка стане для родини у нагоді на цьому новому етапі життя та, сподіваємося, допомагатиме їм не лише у господарчих справах, а й дасть можливість познайомитися з мальовничою природою та пам’ятками, на які багата наша область.

— Хмельниччина — справжня велика родина, і ми намагаємося дбати як один про одного, так і про всіх людей, хто через цю потворну війну втратив домівки і вирішив залишитися в нашому краї, — зауважив Володимир Юр’єв, спілкуючись із родиною Шакірових. — Бажаю, щоб на нашій землі ви завжди були щасливими та знайшли тут велике коло друзів. Процвітання вам та вашим діточкам!

Окремо заступник голови ОДА подякував Ярославу Ясниському та Віталію Савчуку, завдяки яким ця добра справа втілилася в життя. Посадовець висловив сподівання на продовження співпраці, як на гуманітарному фронті, допоки триває війна, так і після нашої перемоги.

— Розвиток туризму в нашій області має величезні перспективи, і наш очільник обласної адміністрації Сергій Гамалій разом зі своєю командою рекреаційний напрямок визначили одним із пріоритетів роботи. На жаль, війна ці пріоритети докорінно змінила, але я переконаний, що ми здобудемо у ній перемогу, а тоді ваш бізнес, що тісно пов’язаний з туристичною галуззю, великий досвід та зв’язки з іноземними партнерами допоможуть зробити нашу Хмельниччину популярною туристичною локацією, відомою не лише в Україні, а й в усій Європі, — зазначив Володимир Юр’єв.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Вранці та вночі на Хмельниччині лунали вибухи
На Хмельниччині працюють над розвитком сімейних форм виховання та влаштування дітей у родини
В одній із громад Хмельниччини щоночі на кілька годин вимикатимуть воду
Шепетівка залишилася без води та електрики, а у Хмельницькому є жертви: жахливі наслідки атаки
Хмельниччина адаптувалася до воєнного стану
Як інтегрують переселенців у Шепетівській громаді

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX