На Хмельниччині стартувала весняна посівна кампанія

На Хмельниччині стартувала весняна посівна кампанія

Хмельниччина наразі залишається великим продовольчим та гуманітарним центром, де акумулюється і надається величезна допомога регіонам. Аграрії області продовжують виконувати свою роботу: вносять добрива, розпочинають сівбу ярих культур, щоб хліб завжди був на столах наших громадян, військових, які захищають сьогодні Україну, тому питання проведення комплексу весняно-польових робіт на даний час є пріоритетним. На цьому наголосив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Уряд і Міністерство аграрної політики та продовольства України роблять усе можливе, щоб допомогти аграріям успішно пройти весняно-польові роботи — 2022 року. Як зазначив Міністр агропромислового політики та продовольства України Роман Лещенко, на даний час робляться певні кроки для організації комплексу весняно-польових робіт, зокрема заборонено експорт насіння та мінеральних добрив, спрощено процедуру сертифікації насіння, Урядом затверджено зміни до надання державної підтримки під час посівної в частині забезпечення кредитної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам.

Відповідно до структури посівних площ господарства всіх категорій мають посіяти близько 850 тис. га ярини, з них 375 тис. га культур ранніх строків посіву, таких як ярий ячмінь, яра пшениця, горох, соя, соняшник, цукровий буряк. Про це повідомляє начальник Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОВА Олег Омелянюк:

«Загальна посівна площа сільськогосподарських культур 2022 року очікується в межах 1 млн. 207 тис. га, що на 2 тис. га більше показника минулого року. Необхідно зазначити, що враховуючи ситуацію в структуру посівних площ внесені певні зміни, зокрема суттєво збільшені обсяги посіву продовольчих зернових та круп’яних культур, таких як гречка, ячмінь, горох, за рахунок зменшення обсягів сівби кукурудзи на зерно та сої. Для проведення комплексу весняно-польових робіт засипана необхідна кількість кондиційного насіння, закуплено мінеральні добрива та засоби захисту рослин. Забезпеченість матеріально-технічними ресурсами становить близько 80 %. Агроформування області продовжують роботи по забезпеченню матеріально-технічними ресурсами в повному обсязі».

За словами посадовця, посівна площа озимих зернових культур урожаю 2022 року становить 227,4 тис га, з яких 208 тис га озимої пшениці. Крім того, на площі 80 тис. га посіяно озимий ріпак. На даний час агроформування області проводять роботи по догляду за озиминою. Станом на 10 березня на площі 129 тис га (42 % до потреби) проведено перше підживлення озимих зернових культур та ріпаку. Роботи продовжуються.

Мешканці області не відчувають дефіциту основних продовольчих товарів. Торгівельна мережа області забезпечена продуктами першої необхідності в повному обсязі, на прилавках магазинів постійно є хліб, молочні продукти, ковбаси, цукор, крупи, олія, тощо.

Нагадаємо, Шепетівський район: Найскладніша і найважливіша посівна відбудеться попри все.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині обрали 13 громад для пілотного проєкту, що фінансує Євросоюз
На Хмельниччині відмінено 8 процедур закупівель та розірвано 6 чинних договорів: у чому справа
Посівна-2024: як справи у аграріїв Шепетівщини
Яким буде курс гривні у найближчі місяці
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
Як на Хмельниччині проходить сівба ранніх ярих зернових культур

Читайте у цій рубриці



У міжнародний розшук оголосили посадовицю з Хмельниччини
Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
На Хмельниччині у людей, яких вкусили кліщі, виникли ускладнення
На Хмельниччині затримали неповнолітнього «закладчика» наркотиків
На Хмельниччині попередили про стихійні метеорологічні явища
FacebookTelegramViberWhatsAppX