У Хмельницькому під час переоснащення КНС переплатили 2,6 млн грн

У Хмельницькому під час переоснащення КНС переплатили 2,6 млн грн

Колишньому директору одного із комунальних підприємств Хмельницького повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Служба безпеки України, у ході виконання заходів щодо протидії системним загрозам управлінню державою, викрила схему розкрадання коштів, виділених в межах міжнародної технічної допомоги на модернізацію одного з місцевих комунальних підприємств.

Тільки при закупівлі обладнання для технічного переоснащення каналізаційної насосної станції (КНС) зловмисники привласнили понад 2,6 млн грн. За даними слідства, у 2018 році було прийнято рішення переоснастити основні потужності підприємства за рахунок коштів, виділених на розвиток міста у межах міжнародної технічної допомоги. Згодом провели тендер на виконання будівельно-монтажних робіт з технічного переоснащення каналізаційної насосної станції і уклали договір з переможцем на загальну суму 7 млн грн.

З метою привласнення частини коштів, передбачених угодою, підрядник вніс неправдиві дані до звітної документації. Проте, директор комунального підприємства, відповідальний за контроль виконання договірних зобов’язань підрядника, погодив йому таку фінансову звітність. Ініційована СБУ експертиза засвідчила, що вартість придбаного устаткування для комунального підприємства була завищена. Збитки державним інтересам оцінено у більш, ніж 2,6 млн грн.

Наразі екскерівнику міського комунального підприємства оголошено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Триває слідство для встановлення і притягнення до відповідальності усіх причетних до протиправної схеми осіб.

Заходи із викриття проводило Управління СБУ у Хмельницькій області спільно зі слідчим управлінням Головного управління Нацполіції за процесуального керівництва Окружної прокуратури Хмельницького.

«Санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 4250 до 12750 грн або без такого», — зазначають в Управлінні Служби безпеки України в Хмельницькій області.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині в’язень напав на співробітника СІЗО
На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
Пенсіонерка наважилася розповісти поліцейським про зґвалтування
Майор із сусідньої з Хмельниччиною області донині «служить» окупантам
На Хмельниччині п’яний чоловік вчинив злочин із банальних причин

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
На Хмельниччині жінка скористалася безпорадним станом чоловіка
FacebookTelegramViberWhatsAppX