Як вибрати компресор холодильника?

Як вибрати компресор холодильника?

Найбільша проблема, яка рано чи пізно виникає під час використання холодильника — несправний компресор. Причини, через які відбувається поломка, можуть бути різними: перепади напруги в електромережі, порушення в герметичності системи, термін експлуатації, що вийшов. Не всі моделі компресорів підлягають ремонту, тому здебільшого їх просто замінюють. Але як підібрати потрібний пристрій під конкретний холодильник?

Види холодильних компресорів: їх переваги

Сучасний компресор холодильника може бути:

  • поршневий;
  • інверторний;
  • лінійний;
  • роторний.

Найчастіше у побутових холодильниках використовуються поршневі компресори. Популярність цього типу обґрунтована доступною вартістю, практичністю та довговічністю. Вони також цінуються тим, що у разі незначних несправностей можуть ремонтуватися. Єдиним недоліком поршневого компресора є те, що він гамірний.

Компресори інверторного типу дорожчі. Використовуються там, де потрібно заощадити. Працюють такі компресори плавно, немає різких вимкнень та включень. Можуть регулюватися, зменшуючи шум і енергоспоживання. При покупці слід пам’ятати, що інверторні моделі чутливі до різкої зміни напруги, тому в будинку з частими перепадами напруги їх краще не використовувати.

Лінійний компресор має конструкцію простіше — у ньому мінімум рухомих елементів, за рахунок цього він більш надійний та довговічний, а його робота тихіша та стабільніша.

Роторні пристрої виготовляються невеликих розмірів. При роботі вони видають мінімум шуму та невелику вібрацію. Мають великий коефіцієнт стиснення і можуть регулюватися в залежності від потрібної продуктивності.

На що звертати увагу під час виборів?

При покупці відповідного компресора для холодильника значення мають такі характеристики:

  • вид двигуна;
  • його потужність;
  • тип фреону;
  • температурний режим.

При виборі особливо важливою є потужність компресора. Саме від неї залежить холодопродуктивність. Найкраще підібрати пристрій із тією потужністю, яка була у старого компресора. Якщо вона буде надмірною, двигун агрегату буде постійно перегріватися.

Причини поломки компресора

Холодильний компресор може вийти з ладу з кількох причин: зламався термостат, стався витік фреону чи замикання між витками, перестав працювати двигун, зламалися клапани, термодатчики чи пускове реле. Насамперед необхідно визначити, яка з цих причин призвела до поломки компресора, і лише потім ремонтувати пристрій чи купувати новий. Інакше можна лише посилити ситуацію чи зламати потрібну деталь.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Холодильні вітрини та Холодильне Устаткування для Магазину: Забезпечення Якості та Презентації Продуктів
Професійні холодильні шафи: як підібрати оптимальну модель для бізнесу
Класичні помилки в користуванні холодильниками та їх вплив на роботу
Чому морозилка гаряча, що робити
Як зменшити витрати електрики в будинку
Який інвертор потрібен для холодильника

Читайте у цій рубриці



Як крауд-маркетинг формує сучасний трафік?
Як перейти з Android на iPhone?
Оптові закупівлі квітів: підказки для гуртових покупців
оформлення-букетів
Що потрібно знати про Омега-3
Таксі у місті Київ OPTI 579
FacebookTelegramViberWhatsAppX