Рецепт крем-супу зі шпинатом
Смачні зелені супи — це прості страви, які готуються нашвидкуруч і допоможуть урізноманітнити раціон будь-якої родини. Пропонуємо вам приготувати крем-суп зі шпинатом — корисною зеленню, багатою цілим рядом вітамінів. У складі зеленого листя містяться вітаміни С, A, B1, В2, B6, РР, Р, Е, D2, К і цілий ряд мікроелементів. Таку першу страву із задоволенням їдять діти, та й дорослій людині шпинатний суп буде корисним як легкий обід або вечеря. Якщо хочете зробити страву калорійнішою — використовуйте м’ясний бульйон і додавайте шматочки м’яса до складу. Ми ж наведемо варіант класичного рецепту супу-пюре зі шпинатом.
Крем суп зі шпинатом: інгредієнти
Аби приготувати простий та ситний суп-пюре зі шпинатом на 4 порції, вам знадобиться:
- бульйон овочевий або курячий — 700 мл;
- шпинат заморожений — 400 г;
- майонез Торчин «Делікатесний» — 240 г;
- вершки — 250 мл;
- хліб білий для сухариків, кількість — на власний розсуд;
- перець чорний, сушений часник, мелений коріандр — по пів чайної ложки.
Як приготувати крем-суп зі шпинатом: покроковий рецепт
- Приготувати бульйон. Можна використовувати овочі або зробити бульйон із курки, свинини чи яловичини. У будь-якому варіанті крем-суп зі шпинатом буде смачним.
- Заморожений шпинат розморозити, промити під проточною водою і дати обсохнути природним чином. Додаткова рідина, що залишилася на зелені, зробить бульйон менш концентрованим, чого варто уникати.
- Підготовлений шпинат відварити у бульйоні протягом 10 хвилин.
- Додати до бульйону зі шпинатом вершки, чорний перець, сушений часник, коріандр, змішати. Поварити на слабкому вогні ще 5–6 хвилин до моменту, коли вершки повністю змішаються з бульйоном.
- Приготувати сухарики. Білий хліб або батон нарізати дрібними кубиками та підсушити в духовці протягом 10 хвилин при 100 градусах. Можна зробити сухарики на сухій пательні без олії. Хліб стане достатньо обсмаженим, коли вкриється золотистою скоринкою.
- Зняти суп із вогню, додати майонез Торчин «Делікатесний» та перетерти занурювальним блендером до однорідної маси.
- Подавати у порційних тарілках, зверху посипавши сухариками.
Для того, щоб прикрасити тарілки з супом, можна використовувати різні соуси. Пара крапель насиченого соєвого соусу або гірчиці, які довільно капають на суп, допоможуть обіграти цю просту страву по-новому. Виглядає таке сервірування не гірше за ресторанне.