Рецепт крем-супу зі шпинатом

Рецепт крем-супу зі шпинатом

Смачні зелені супи — це прості страви, які готуються нашвидкуруч і допоможуть урізноманітнити раціон будь-якої родини. Пропонуємо вам приготувати крем-суп зі шпинатом — корисною зеленню, багатою цілим рядом вітамінів. У складі зеленого листя містяться вітаміни С, A, B1, В2, B6, РР, Р, Е, D2, К і цілий ряд мікроелементів. Таку першу страву із задоволенням їдять діти, та й дорослій людині шпинатний суп буде корисним як легкий обід або вечеря. Якщо хочете зробити страву калорійнішою — використовуйте м’ясний бульйон і додавайте шматочки м’яса до складу. Ми ж наведемо варіант класичного рецепту супу-пюре зі шпинатом.

Крем суп зі шпинатом: інгредієнти

Аби приготувати простий та ситний суп-пюре зі шпинатом на 4 порції, вам знадобиться:

  • бульйон овочевий або курячий — 700 мл;
  • шпинат заморожений — 400 г;
  • майонез Торчин «Делікатесний» — 240 г;
  • вершки — 250 мл;
  • хліб білий для сухариків, кількість — на власний розсуд;
  • перець чорний, сушений часник, мелений коріандр — по пів чайної ложки.

Як приготувати крем-суп зі шпинатом: покроковий рецепт

  1. Приготувати бульйон. Можна використовувати овочі або зробити бульйон із курки, свинини чи яловичини. У будь-якому варіанті крем-суп зі шпинатом буде смачним.
  2. Заморожений шпинат розморозити, промити під проточною водою і дати обсохнути природним чином. Додаткова рідина, що залишилася на зелені, зробить бульйон менш концентрованим, чого варто уникати.
  3. Підготовлений шпинат відварити у бульйоні протягом 10 хвилин.
  4. Додати до бульйону зі шпинатом вершки, чорний перець, сушений часник, коріандр, змішати. Поварити на слабкому вогні ще 5–6 хвилин до моменту, коли вершки повністю змішаються з бульйоном.
  5. Приготувати сухарики. Білий хліб або батон нарізати дрібними кубиками та підсушити в духовці протягом 10 хвилин при 100 градусах. Можна зробити сухарики на сухій пательні без олії. Хліб стане достатньо обсмаженим, коли вкриється золотистою скоринкою.
  6. Зняти суп із вогню, додати майонез Торчин «Делікатесний» та перетерти занурювальним блендером до однорідної маси.
  7. Подавати у порційних тарілках, зверху посипавши сухариками.

Для того, щоб прикрасити тарілки з супом, можна використовувати різні соуси. Пара крапель насиченого соєвого соусу або гірчиці, які довільно капають на суп, допоможуть обіграти цю просту страву по-новому. Виглядає таке сервірування не гірше за ресторанне.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Що таке добавки DIM?
Вітамін D3 та морський колаген: потужний дует для здоров’я кісток та шкіри
Чим небезпечна нестача вітамінів в організмі людини?
Комплекси мультивітамінів для дітей: Ключ до правильного розвитку та здоров’я
Важливість заліза для жінчого здоров’я та регулярної менструації
Банани — корисний продукт на вашій тарілці

Читайте у цій рубриці



Високолімітні акаунти та БМ Фейсбук для реклами
Історія розвитку японських мінітракторів Kubota
Як вибрати жалюзі день-ніч у спальню?
Скільки часу потрібно вашому мозку, аби звикнути до слухового апарату?
Як Penguin-team допомагає компаніям рости в інтернеті
Розмноження бірючини саджанцями та особливості догляду за рослиною
FacebookTelegramViberWhatsAppX