Поради по догляду за цуценям

Поради по догляду за цуценям

Виховання собаки ‒ це відповідальний та комплексний процес, який дуже важливий для створення міцного контакту між власником та його улюбленцем. Якісний догляд за цуценям стосується кожного аспекту життя собаки — від годування до навчання та гігієни. Саме тому, перед тим як завести нового чотирилапого друга, потрібно якомога більше дізнатися про те, як правильно доглядати та виховувати цуценя.

Харчування

Для здорового розвитку організму потрібно, щоб із перших днів життя маленький друг отримував необхідні поживні речовини, які сформують кістки, м’язи та імунітет. Спочатку цуценя харчується материнським молоком, але вже після того, як воно опинилося в новому домі, це завдання на себе перебирає власник.

Потрібно вибрати правильне та збалансоване харчування, яке буде на 100 % задовольняти потреби тварини в різноманітних мікроелементах. Для цього краще знайти спеціальний заводський корм, розроблений виключно для цуценят, наприклад, від Purina.

Лікування та огляд

Ще в ніжному віці потрібно відвести цуценятко до ветеринара. Спеціаліст проведе потрібні щеплення від розповсюджених хвороб, а також огляне тварину щодо наявності різноманітних патологій. Якщо ви не плануєте надалі проводити в’язку, то краще стерилізувати тварину. Таким чином будуть зменшені ризики виникнення деяких хвороб.

Огляд у ветеринара потрібно проводити кожного року.

Соціалізація цуценяти

Коли тварина опиняється в новому для себе середовищі ‒ це завжди причина для зайвих турбот для неї. Тому потрібно сприяти правильній соціалізації цуценяти. Це допоможе сформувати характер і надалі перетворити улюбленця на спокійного та дружнього собаку.

Для початку найкраще ізолювати цуценя від інших членів родини та домашніх улюбленців, щоб воно змогло вивчити новий дім. А потім вже поволі проводити знайомство з дітьми та іншими собаками чи котами.

Дресирування цуценяти

Виховання цуценяти потрібно починати ще у дитячому віці. Для тварини господар ‒ це взірець для наслідування. Саме тому потрібно уважно поводитися в присутності улюбленця. Ні в якому разі не можна використовувати фізичні покарання. Так цуценя буде просто боятися вас. Набагато краще повільно та терпляче коригувати поведінку тварини. Якщо у вас немає досвіду в дресируванні, краще пройти курс навчання з професійним кінологом.

Поява в домі нового улюбленця ‒ це завжди зворушливий та приємний процес. Але потрібно завчасно дізнатися, як доглядати за цуценям правильно, щоб вибудувати міцний зв’язок між господарем та улюбленцем.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Вибір домашнього улюбленця: яка тваринка підходить саме вам?
Професійний догляд за шкірою з Comfort Zone: злиття науки та природи
Корейська косметика: секрети краси та здоров’я
Омолодження шкіри за допомогою фракційних лазерів: сучасні технології та методики
Як правильно вибрати корм для собаки?
Яка косметика підійде для чутливої шкіри обличчя

Читайте у цій рубриці



Вибір бюджетного смартфона: як обрати ідеальний пристрій за доступною ціною
Як відбувається діагностування причин безпліддя
Переваги сушених фруктів: збереження поживних речовин та смаку
Чищення зубів
Холодильні вітрини та Холодильне Устаткування для Магазину: Забезпечення Якості та Презентації Продуктів
Значення та використання систем відеоспостереження у квартирі
FacebookTelegramViberWhatsAppX