Азіатська кухня — здоров’я та неперевершений смак
Азіатська кухня стала популярною в Європі кілька років тому, і хоча більшість добре знає на смак страви, що подаються в японських, в’єтнамських і тайських ресторанах, вони не втрачають своєї оригінальності та новизни. Не дивно — у порівнянні з рідною кухнею (також дуже смачною та високо оціненою у світі), азіатські страви від https://kyiv.watatsumi.com.ua все ще дивують унікальністю смаків та незрівнянною легкістю, дозволяючи насолоджуватися чудовим смаком, дбаючи про своє здоров’я.
Азіатська кухня — для здоров’я та краси
Треба визнати, що, мабуть, жодна інша кухня у світі не має такого позитивного впливу на красу, як азіатська кухня. Стрункі та довговічні красуні з Далекого Сходу радують весь світ своєю дівочою красою. Такою зовнішністю вони багато в чому зобов’язані саме харчуванню.
Корисні інгредієнти домінують в азіатській кухні. Основою більшості страв є рис, який, як відомо, дає енергію, і водночас містить вітаміни групи В та цінні мікроелементи. Крім того, він має зневоднюючий ефект, що позитивно впливає на фігуру, а також допомагає при гіпертонії. Азіатська кухня, як ніяка інша, рясніє свіжими овочами, які їдять охоче і у великих кількостях. Подаючи їх сирими, приготованими на пару або швидко обсмаживши у воку, вони не втрачають більшість своїх цінних властивостей.
Переваги риби та морепродуктів не потрібно представляти, всі знають їх властивості, тобто багатий вміст омега-3 кислот, йоду, заліза, вітамінів. Соя — ще один чудовий інгредієнт азіатської кухні. Він багатий:
- вітамінами групи В,
- кальцієм,
- магнієм,
- фітоестрогенами.
Останні допомагають впоратися з неприємними наслідками харчування. Соя також має протиракові властивості і багата клітковиною.
Ще один справді корисний інгредієнт азіатської кухні — морські водорості. В Японії їх їдять щодня — вони є інгредієнтом суші. Багаті йодом, залізом і магнієм, вони також є джерелом клітковини. Окрім безсумнівних переваг азіатської кухні, яка просто смачна, варто звернути увагу на її хороший вплив на здоров’я — серцево-судинні захворювання та рак в Азії зустрічаються набагато рідше, ніж у Європі чи Америці.
Азіатська кухня — ідеально приправлені страви
Незалежно від того, подається страва з рисом чи локшиною, все потрібно правильно заправити. Як в японській, так і у в’єтнамській кухні часник є дуже важливою спецією, яка має бактерицидну дію та регулює рівень холестерину. Другою важливою спецією є імбир, який також має безліч лікувальних властивостей. Його додають у страви часто та охоче. Гриби шиїтаке також мають цінні властивості. Популярні спеції, що подаються в далекосхідній кухні, — куркума, аніс і кориця, а також менш відома лимонна трава.
Здоров’я та краса — це великі переваги цієї екзотичної кухні, але слід обрати її страви з тієї простої причини, що вона дуже смачна, а наїдки мають унікальний смак, якого не зустрінеш в інших гастрономіях світу.