Водостічні системи для дахів: сучасні рішення

Водостічні системи для дахів: сучасні рішення

Відведення води з даху — одне з найважливіших питань з точки зору безпеки та захисту фасаду від вологи. Проте варто не забувати, що встановлення одних жолобів не завжди вирішує проблему. Як діяти у випадку, коли злити зайву воду потрібно з даху, що не має схилів, відтак рідина не може сама стікати по ньому?

Воду з плоскої покрівлі краще відводити, використовуючи, так звані, внутрішні системи. Їх основним елементом є впускні отвори для даху, що дозволяють збирати воду як з поверхневого покриття, так і з гідроізоляції, розташованої під ним. Існує два способи зливу води з плоского даху за допомогою внутрішніх систем. Сучасні рішення від https://vipdah.com.ua/product-category/vodostochnye-sistemy/wavin-pvx дозволять забезпечити функціональність та безпеку будівлі.

Вакуумний дренаж

Така система дозволяє більш ефективно відводити воду, ніж у водостічних трубах. Повітряний бар’єр, розміщений у впускних отворах, забезпечує закриття подачі повітря при перевищенні певного рівня води, а рідина повністю заповнює труби. Завдяки цьому вода швидше протікає через них, також можна використовувати труби з меншим перерізом, і що більш важливо — вони не повинні мати ухил, що значно полегшує їх розташування в просторі під стелею. Високий тиск води також дозволяє трубам самоочищатися, що додатково знижує витрати на обслуговування.

Гравітаційний дренаж

Він користується більшою популярністю, ніж вакуумна система, водночас є простішим. Річ у тому, що вода зливається під дією сили тяжіння зі стоків даху. Це стає можливим завдяки спеціальним трубам, розташованим з нахилом до стоку. Звісно, під час будівництва схили краще монтувати на поверхні даху, зробивши хоча б невеликий нахил до канавки. У гравітаційній системі важливо використовувати труби з трохи більшим діаметром, ніж у вакуумній системі. Частину їх обсягу займають повітря та забруднюючі речовини (вода тече з меншою швидкістю, тому вона не змиває у трубі бруд, який відкладається на стінках).

Аварійний дренаж

Варто знати, що крім вищезазначених двох систем, існує також метод аварійного зливу води з плаского даху. У разі сильних опадів стандартних рішень може бути недостатньо. Для захисту людей та їхнього майна існують державні будівельні норми, які загалом визначають систему водовідведення, тобто від виходу на дах, через труби до громадської каналізації. Під час аварійного стоку вода повинна вільно надходити до ділянки, не пошкоджуючи жодної частини будівлі. Тільки правильно встановлена дренажна система, яка буде працювати навіть у найекстремальніших погодних умовах, може забезпечити відповідний рівень захисту від вологи.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У квартирі є вода, але вона не стікає ні з ванної ні з туалету: як у Хмельницькому покарали боржників
Подорожчання води: коли чекати зміни тарифів?
У Шепетівці затвердили нові тарифи на воду
Для чого потрібна шипоподібна мембрана?
Як краще діяти у разі несправності водостоку: огляд різних варіантів
В одній із громад Шепетівщини здорожчали послуги водопостачання та водовідведення

Читайте у цій рубриці



Високолімітні акаунти та БМ Фейсбук для реклами
Історія розвитку японських мінітракторів Kubota
Як вибрати жалюзі день-ніч у спальню?
Скільки часу потрібно вашому мозку, аби звикнути до слухового апарату?
Як Penguin-team допомагає компаніям рости в інтернеті
Розмноження бірючини саджанцями та особливості догляду за рослиною
FacebookTelegramViberWhatsAppX