Інновації в городництві: ефективно пророщуємо насіння

Інновації в городництві: ефективно пророщуємо насіння

Навесні у насіннєвих магазинах Шепетівки вирує справжній ажіотаж, бо саме в цей період господарі починають запасатися насінням. Купують насамперед те, що актуально посіяти в другому та третьому місяцях зими.

— Наразі морози ще не завершилися, а люди вже купують на розсаду селеру та перець. З селерою зрозуміло, бо вона росте в кілька етапів, і щоб достиг чималий корінець її краще сіяти якомога раніше. А перець трохи довго сходить, тому і з його сіянням краще не зволікати, — розповідає старша продавчиня насіннєвого магазину пані Алла Депутат.

Асортимент насіння справді вражає, бо є товар як вітчизняний, так і європейських виробників. Як не заблукати в такому різноманітті також підказують у магазині:

— Звісно, найбільш у пошані насіння з Голландії, але й коштує воно відповідно дорожче. Є чудова продукція і українських виробників, яка за останні роки також себе добре зарекомендувала. Все залежить від того, скільки людина має грошей. Повірте, маючи невеличкий бюджет, можна придбати якісний продукт. Головне у цій справі — догляд та своєчасне підживлення.

Аби отримати гарний врожай необхідно використовувати добрива. Дуже важливо робити це грамотно, так як добрива відрізняються не тільки за типом, але й способами їх внесення, часом застосування, дозуванням тощо. Втім, аналітична лабораторія «Агротест» підготувала професійні рекомендації по внесенню добрив https://agrotest.com/ru/article/rekomendatsii-po-vneseniyu-udobrenij. А професійний підхід — запорука гарних врожаїв.

А от щодо супутнього реманенту, то продавці також запаслися новинками. Парники, касети для розсади, маркери-оприскувачі — всього цього є вдосталь. Але цьогоріч пішла «мода» на торф’яні пігулки для насіння.

— Досить цікава річ, от погляньте така маленька пігулочка, а забезпечує насіння всім необхідним для росту. Достатньо змочити її поверхню і покласти зернятко. Далі вона проросте, а тим часом, завдяки поливу, збільшиться і об’єм пігулки. В кінцевому результаті ви отримаєте розсаду в торфовому брикеті, який залишиться тільки висадити у парник чи відразу в грядку, — продовжила пані Алла.

З огляду, що вторік погано вродили огірки, то торф’яна таблетка стане в нагоді і для цієї рослини. Таким чином огірки можна посіяти на розсаду. І вже з настанням тепла висадити у парники чи грядки.

Засоби для захисту розсади є важливою запорукою її якості. Стимулятори, фунгіцидні та інсектицидні препарати також стануть в нагоді для огородника.

— Серед насіння маємо чимало, як-то кажуть, екзотичного. От наприклад, банан чи кавове дерево — вони доволі вибагливі та потребують індивідуального підходу до вирощування. І саме для них будуть доречними й захисні препарати, бо людина, що вперше хоче виростити такі рослини, не знає заздалегідь чи сприятливим буде середовище, в тому числі, й ґрунт.

Коли ж починати сіяти, аби вродило рясно, також знають продавчині насіневого магазину:

— Зазвичай, ми радимо обирати сприятливі дні для сівби, орієнтуючись на посівний календар. Окрім потрібних дат, там ще й вказано, яку культуру доречно сіяти. Також зазначено і дні для пересаджування рослин та інших робіт.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Хмельниччина є лідером за урожайністю зернових культур
Вирощування кукурудзи: поради фермерам-початківцям
Хмельниччина є у лідерах у по збору картоплі
Технології вирощування соняшнику Сингента: Посів, догляд та збір врожаю
Загроза мін та російських обстрілів: як працює український «зерновий коридор»
Хмельниччина посідає друге місце по намолоту гречки

Читайте у цій рубриці



Вибір бюджетного смартфона: як обрати ідеальний пристрій за доступною ціною
Як відбувається діагностування причин безпліддя
Переваги сушених фруктів: збереження поживних речовин та смаку
Чищення зубів
Холодильні вітрини та Холодильне Устаткування для Магазину: Забезпечення Якості та Презентації Продуктів
Значення та використання систем відеоспостереження у квартирі
FacebookTelegramViberWhatsAppX