Що таке сідловий тягач, і як він облаштований?

Що таке сідловий тягач, і як він облаштований?

Сідловий тягач — великогабаритний вантажний автомобіль, який використовується разом з напівпричепом. Напівпричіп приєднується до машини за допомогою спеціального сідельно-зчіпного пристрою. У подібних транспортних засобах тягове зусилля створюється за рахунок тиску причепа, яке в подальшому передається на раму тягача через сідло. Також в таких машинах не передбачено кузов.

Основне призначення сідлових тягачів — організація вантажоперевезень. Вони можуть транспортувати великогабаритні платформи, рефрижератори, військову техніку, літаки. Не рідко машини подібного типу використовується для забезпечення потреб будівельної, гірничодобувної та сільськогосподарської галузей промисловості.

Різновиди тягачів

Тягачі умовно поділяють на європейські та американські, які відрізняються конструкцією. Але значну частину ринку займає продукція вітчизняного та китайського виробництв. Американські моделі характеризуються капотною конструкцією. Їх кабіни зроблені зі скловолокна або хімічних волокон. У європейських моделей відсутній капот. Кабіни такої спецтехніки виконуються з металу.

Найвідомішими марками тягачів називають — Scania (R420, P360), MAN (TGX 26.440, TGA 18/480), Renault (Magnum 480, Premium 460), DAF (CF 75, XF 510). Машини із США, які представляють компанії Freightliner (Columbia, Coronado), Kenworth (W900, C500B).

Найзручніше підбирати і порівнювати різні види тягачів на торгових онлайн-майданчиках зі спецтехнікою. Великий вибір нових і б/в тягачів представлений на порталі https://autoline.com.ua, одному з найбільш перевірених і надійних ресурсів для придбання транспортних засобів. На сайті опубліковано більше півмільйона оголошень з технікою. Autoline на ринку — 18 років, тому вважається безпечним і авторитетним партнером для пошуку спеціалізованої техніки.

Переваги та недоліки сідлових тягачів

Машини набули популярності завдяки таким перевагам:

  1. У порівнянні з традиційними вантажівками така спецтехніка відрізняється великою ємністю.
  2. Перевезення довгомірних і великогабаритних вантажів.
  3. Оптимальне співвідношення власної ваги до вантажопідйомності. В результаті вантажівка відрізняється високим ККД, що забезпечує низьку собівартість перевезень.
  4. Універсальність застосування. Вантажні автомобілі та причепи взаємозамінні, що дозволяє оптимізувати вантажоперевезення.
  5. Маневреність (в тому числі, під час руху заднім ходом).

Недолік спецтехніки — без причепа вона не використовується як самостійна транспортна одиниця. Також такий агрегат відрізняється невисокою прохідністю.

Критерії вибору тягачів

Якщо немає можливості купити новий сідловий тягач, зверніть увагу на б/в варіанти. Машини з пробігом відрізняються хорошими технічними параметрами і допоможуть оптимізувати вантажоперевезення. При підборі спецтехніки, яка призначена для далеких рейсів, варто придивитися до моделей з потужними дизельними двигунами і об’ємними паливними баками. Оптимально, якщо машина буде обладнана МКПП і додатковими системами, які полегшують роботу водія. Комфорт використання спецтехніки забезпечується просторим салоном і присутністю спального місця. Кабіни машин виробництва сучасних компаній обладнуються сидіннями з пневматичною підвіскою, системами активної і пасивної безпеки.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині під час гасіння пожежі виявили тіло жінки
Вантажні перевезення Київ: надійність та оптимальність
Логістика морських перевезень: особливості та види договорів
На Хмельниччині вантажівка застрягла під мостом
Неподалік селища на Хмельниччині перекинулася вантажівка
Міжнародні вантажні перевезення: основні принципи та рекомендації

Читайте у цій рубриці



Вибір бюджетного смартфона: як обрати ідеальний пристрій за доступною ціною
Як відбувається діагностування причин безпліддя
Переваги сушених фруктів: збереження поживних речовин та смаку
Чищення зубів
Холодильні вітрини та Холодильне Устаткування для Магазину: Забезпечення Якості та Презентації Продуктів
Значення та використання систем відеоспостереження у квартирі
FacebookTelegramViberWhatsAppX