Сходи на горище: підбір та догляд

Сходи на горище: підбір та догляд

Сходи дуже часто використовуються в приватних будинках, котеджах, на дачах. Вірніше, якщо споруда має два поверхи, то без сходів вже точно не обійтися.

Варіантів сходів існує безліч. Гвинтові, дерев’яні, сходи на горище oman і багато інших. Найпопулярнішим матеріалом для виготовлення цієї деталі інтер’єру можна з упевненістю назвати дерево. Дуже важливо правильно підібрати догляд для таких сходів, інакше, з твору мистецтва вона швидко прийде в непридатність.

Способи догляду за сходами з дерева

Елементами сходів, що найбільш стираються, можна назвати поручні і сходинки. З останніми можна вчинити так: ще до виробництва і встановлення сходів, обговоріть з виробником варіант зміцнення сходинок камінням або металом. Тоді виріб прослужить набагато довше.

Ні в якому разі не можна мити дерев’яні сходи занадто мокрою ганчіркою. Вона повинна бути тільки злегка вологою. Інакше, при регулярному контакті з великою кількістю води, дерево буде розмокати, а потім розсохнеться. На сходинках можуть з’явитися тріщини.

Також, не використовуйте агресивні миючі або чистячі засоби. Деяка хімія може пошкодити і розчинити лакове покриття. А абразивні засоби для чищення залишають подряпини. Найкраще для прибирання використовувати вологу м’яку тканину, яку попередньо варто змочити мильним розчином. Для того, щоб поверхня дерев’яних сходів блищала як раніше, скористайтеся полиролем для меблів.

Дуже важливо не залишати сходи в приміщеннях, що не опалюються. Якщо ви не живете на дачі або в котеджі в зимовий період, то обов’язково залиште там хоча б мінімальне опалення. Сходи з дерева боятися, як занадто низьких, так і занадто високих температур.

Також, несприятливо на них впливають різкі перепади температури. Краще якщо вона цілий рік буде залишатися однаковою. Не допускайте занадто високої вологості. Навіть попередньо оброблені на виробництві спеціальною речовиною сходи «старіють» значно швидше в умовах підвищеної вологості.

Якщо правильно доглядати за дерев’яними сходами, не використовувати при прибиранні агресивну хімію, не ходити по ній на високих підборах з металевими набійками, то прослужить вона не один десяток років. Відомо, що при належному догляді деякі сходи не змінювали свій зовнішній вигляд до п’ятдесяти років!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Переваги BioRePeelCL3 (Біорепіл) пілінгу
На Хмельниччині 69-річний чоловік серед білого дня підпалив квартиру колишньої, пошкодивши фасад 
Професійний догляд за шкірою з Comfort Zone: злиття науки та природи
Корейська косметика: секрети краси та здоров’я
Особливості зведення легких будівель на схилах
Омолодження шкіри за допомогою фракційних лазерів: сучасні технології та методики

Читайте у цій рубриці



Як крауд-маркетинг формує сучасний трафік?
Як перейти з Android на iPhone?
Оптові закупівлі квітів: підказки для гуртових покупців
оформлення-букетів
Що потрібно знати про Омега-3
Таксі у місті Київ OPTI 579
FacebookTelegramViberWhatsAppX