Основні елементи сучасної водостічної системи

Основні елементи сучасної водостічної системи

Здавалося б, водостічна система — це просто водостічні труби і ринви. Насправді система складається з величезної кількості різних деталей. Для того щоб система функціонувала належним чином, необхідно застосування інших, не менш важливих, елементів. Купуючи водостічні системи слід звертати увагу на якість і надійність кожної деталі.

З чого складається водостічна система

Завдання водостічної системи — відводити воду з даху якомога далі від стін будинку. Ось чому так важливо вибрати і скомпонувати всі її складові. Виробники пропонують комплексні системи ринв, до складу яких входять всі необхідні для їх монтажу компоненти: вони правильно підібрані, забезпечуючи однорідність системи.

Основні елементи сучасної водостічної системи

Система ринв: основні компоненти

Ринви — це труби відкритого перетину, які проходять по краях даху. Їх завдання забирати воду з покрівельних ділянок. Труби повинні бути встановлені з невеликим падінням до кутів будівлі, щоб вода не лилася з них, а вільно стікала у водостічні канали, розташовані вертикально.

Основні елементи сучасної водостічної системи

Виробники пропонують ринви різної форми: круглі (найпопулярніші), прямокутні і еліптичні. На ринку є ринви з більш глибоким профілем, а також з внутрішнім вигином країв, таке рішення гарантує, що навіть під час рясних дощів вода не буде вихлюпуватися з жолобів.

  1. Водостічні труби — це вертикальні відрізки трубопроводів закритого перетину, підігнані за формою до жолобів. Водостічні труби збирають воду, що протікає по жолобах, і виводять її за межі будівлі. Вони можуть мати фіксований перетин або конічний (ланцюгову трубу).
  2. Кути — це елементи, що з’єднують жолоби у внутрішніх і зовнішніх кутах будівлі.
  3. Торцеві елементи — це контурні фітинги, які монтуються на кінці водостічних труб. Вони направляють дощову воду в зливову каналізацію або безпосередньо в ґрунт.
  4. Стоки з’єднують жолоби з ринвами.
  5. Гаки — це конструктивні елементи, що виконують, в першу чергу, функцію опори жолоба. Вони також можуть бути використані в якості кронштейна для кожного горизонтального елемента системи (жолоб, кут, з’єднувач). Крюк жолоба забезпечує постійне кріплення жолобів до крокв.

Фітинги для водостічних труб — це коліна, трійники, муфти. Коліна служать для зміни напрямку водостічної труби (дозволяють регулювати окремі елементи водостічної системи в різні форми ската даху і карнизів будівлі). Трійники дозволяють застосування додаткового обладнання для водостічних труб і відведення дощової води з метою її збору в призначеному для цього резервуарі, в той час, як муфти служать для з’єднання водостічних труб.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Подорожчання води: коли чекати зміни тарифів?
У Шепетівці затвердили нові тарифи на воду
Для чого потрібна шипоподібна мембрана?
Як краще діяти у разі несправності водостоку: огляд різних варіантів
В одній із громад Шепетівщини здорожчали послуги водопостачання та водовідведення
Запірна та регулююча арматура: важливі компоненти для контролю руху рідини

Читайте у цій рубриці



Вибір бюджетного смартфона: як обрати ідеальний пристрій за доступною ціною
Як відбувається діагностування причин безпліддя
Переваги сушених фруктів: збереження поживних речовин та смаку
Чищення зубів
Холодильні вітрини та Холодильне Устаткування для Магазину: Забезпечення Якості та Презентації Продуктів
Значення та використання систем відеоспостереження у квартирі
FacebookTelegramViberWhatsAppX