Як вибрати колір троянди для посадки

Як вибрати колір троянди для посадки

Сучасні троянди мають широкий спектр яскравих кольорів, про це варто подумати ще тоді, коли купуєте саженцы роз. Вибір кольору троянди слід починати з колірного кола. Ця традиційна кругла діаграма організовує баланс між основними кольорами: червоним, синім і жовтим. Основні кольори розташовані на діаграмі таким чином, що вторинні і третинні відтінки, створені з цих квітів, розташовані між ними. Наприклад, відтінки зеленого, які виходять шляхом змішування різних пропорцій синього і жовтого, відповідно, розташовані між синім і жовтим на колірному колі. Як правило, доповнюючі один одного кольори, які добре гармонують, знаходяться навпроти один одного на колірному колі.

Як вибрати колір троянди для посадки

Що потрібно врахувати

Враховуйте колір вашого будинку і інших споруд, які переважають кольори в вашому районі й існуючі кольори в вашому саду. Якщо в навколишньому середовищі переважають сині та рожеві тони, тоді розгляньте рожеві троянди, такі як кучерява «Нова зоря». Вона дуже витривала навіть у сильні морози. Згідно колірному колу можна подивитися, що троянди жовтих відтінків стануть прекрасним доповненням синього кольору будинку. Наприклад, підійдуть саджанці сорту «Грем Томас».

Одноколірні схеми

Деякі квітникарі вважають за краще створювати цілу клумбу або величезний присадибну ділянку, використовуючи троянди одного кольору. Наприклад, дізайнери придумали таку монохромну садову кімнату в білому саду в замку Сіссінгхерст в Англії. Найкраще починати з білої троянди, такої як «Айсберг». Якщо хочете, щоб все було одноколірно, то ефективний спосіб, почати з абсолютно білих троянд. «Айсберг» дуже морозостійкий вид троянд, так представлений у вигляді чагарників або витких рослин. Деякі садівники створюють динамізм у однотонної клумби з троянд, додаючи лише кілька рослин іншого тону, підмішуючи в основний колір. Також можна пограти фарбами, використовуючи рослини з тонами або відтінками такого ж основного кольору.

Великий приватний будинок

Любителі троянд з котеджними садами часто висаджують рослини самих різних кольорів. Експерти радять, щоб не було хаотичності колірної схеми. Рекомендують висаджувати троянди певного кольору групами по три штучки, повторюючи певний сорт троянди або колір з інтервалами по всій клумбі або схемою посадки. Для цих цілей може підійти англійська кущова троянда «Абрахам Дарбі». Вона теж морозостійка, а на пелюстках поєднуються ніжний абрикосовий і жовтий кольори.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
Де на Шепетівщині реалізовують декоративні саджанці
Реальний термін отримав мешканець Хмельниччини, який викрав квіти на Алеї Героїв
Розбите серце на холодному бетоні: у Хмельницькому когось побили квітами
Де можна купити квіти у Німеччині?
Поради садівникам: як доглядати за саджанцями дерев, щоб мати квітучий та багатий урожай

Читайте у цій рубриці



Вибір бюджетного смартфона: як обрати ідеальний пристрій за доступною ціною
Як відбувається діагностування причин безпліддя
Переваги сушених фруктів: збереження поживних речовин та смаку
Чищення зубів
Холодильні вітрини та Холодильне Устаткування для Магазину: Забезпечення Якості та Презентації Продуктів
Значення та використання систем відеоспостереження у квартирі
FacebookTelegramViberWhatsAppX