Флісові кофти

Флісови кофти

Фліс (від англ. Fleece — руно) — загальна назва сімейства синтетичних тканин із вираженим ворсом. До того ж, це технологічна заміна шерсті. Фліс повторяє її (шерсті) структуру і забезпечує майже однакову теплоізоляцію, але має декілька величезних переваг: флісові тканини складаються із гідрофобних волокон, які всотують в себе, не більше 1 відсотку вологи, від своєї ваги. Друга перевага витікає із першої: фліс швидко висихає і до того ж, будучи мокрим,продовжуватиме гріти вас. І ще одна приємність: за флісовими виробами значно простіше доглядати, оскільки вони не бояться машинного прання та й міль, навряд, захоче поживитися вашою флісовою кофтиною.

Сьогоднішній туристичний ринок, пропонує безліч варіантів найрізноманітніших флісових кофт і розібратися із тим всім різноманіттям, не так вже й просто. І справа тут не лише у фасоні чи в кольорі. Тому, аби обрати якнайкращий для вас варіант, спершу, дайте відповідь на два наступні питання: наскільки інтенсивними будуть фізичні навантаження і в яких температурних умовах ви використовуватимете свій фліс, відповіді на ці питання і дадуть розуміння, який тип та крій флісу варто обрати. Але давайте, зі всім розберемося по черзі разом з мережою туристичних магазинів Терра Інкогніта.

Флісови кофти

На теплоізоляцію флісу, впливають два фактори: щільність матеріалу та структура плетіння і довжина ворсу.

  • Щільність флісу. Теплоізоляція флісових виробів, напряму залежить від щільності матеріалу. Чим щільніша тканина, тим тепліший одяг. Але, важливо розуміти, що із підвищенням щільності матеріалу, знижуються його паропровідні властивості і навпаки, збільшуються вага та об’єм одягу, пошитого із такого матеріалу.
  • Структура плетіння і довжина ворсу. Не завжди теплоізоляція залежить лише від щільності флісової тканини. Деякі матеріали, наприклад, Polartec Thermal Pro, при тій же вазі, що Polartec Classic 200, буде в два рази теплішим. Досягається це за рахунок більшої кількість повітряних «кишень» та «пухкої» структури. Однак, тканина із такою «пухкою» структурою має і мінус, а саме: зниження вітрозахисних властивостей. До речі, говорячи про структуру плетіння, варто відмітити різницю у тактильних відчуттях, наприклад, фліс з довгим ворсом особливо приємний.

І звісно ж, варто звертати увагу на крій флісового одягу на https://terraincognita.com.ua/zhinochiy-odyag/verh-1/flisi/. Непродуманий крій здатний звести нанівець всі позитивні властивості тканини. Тому, провідні виробники приділяють крою особливу увагу, прагнучи створити максимально зручний у використанні одяг.

Крій сучасних флісових кофтин можна розділити на дві великі групи:

  • Фліски анатомічного крою, виготовлені із застосуванням еластичних тканин і забезпечують максимальну свободу рухів.
  • «Мішкуваті» фліски і пуловери, які повторюють крій вовняних светрів, такі «фліски» забезпечують меншу свободу рухів, тому, їх краще застосовуються для повсякденного носіння або в умовах неінтенсивних навантажень — кемпінгів, нескладного пішого туризму та інше.

Що ж, тепер ви знаєте! До зустрічі на шляхах яскравих та неймовірних пригод!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Особливості зимового спецодягу: комфорт та безпека у холодну пору року
Комфорт малюка: ключ до глибокого сну та відмінного настрою
Як обрати якісну уніформу для охоронця?
Пожвавлення стилю: нове життя для вашого гардероба з ремонтом від «Вознесенської»
Весняний розпродаж жіночого одягу в інтернет-магазині LeBoutique
Засоби гігієни, одяг та дрова: що купували жінки з Хмельниччини, які розпрощалися з грошима

Читайте у цій рубриці



Вибір бюджетного смартфона: як обрати ідеальний пристрій за доступною ціною
Як відбувається діагностування причин безпліддя
Переваги сушених фруктів: збереження поживних речовин та смаку
Чищення зубів
Холодильні вітрини та Холодильне Устаткування для Магазину: Забезпечення Якості та Презентації Продуктів
Значення та використання систем відеоспостереження у квартирі
FacebookTelegramViberWhatsAppX