Розумний годинник: для чого потрібен та як обрати?

Розумний годинник: для чого потрібен та як обрати?

Раніше ми писали про користь смарт-ґаджетів для занять спортом чи просто для контролю своєї активності. Мова йшла в основному про фітнес-трекери, але ж їх старші брати, — смарт-годинники, окрім вищезазначених функцій можуть привнести в наше життя багато інших корисностей.

Для чого ж потрібні розумні годинники? Розглянемо основні функціональні можливості.

Час

Насамперед варто зазначити, що смарт-годинники завжди показують точний час. Також у них є функції секундоміра, таймера та «розумного» будильника. Такий сучасний ґаджет може всю ніч контролювати ваш сон для того, аби розбудити тоді, коли ви перебуваєте в легкій фазі сну. В цьому випадку пробудження буде швидким та комфортним. Погодьтеся, це вельми корисна функція.

Здоров’я

Все, що можуть фітнес-трекери, можуть і смарт-годинники. Це вимірювання пульсу, підрахунок спалених калорій, підрахунок кроків. Такі корисні функції будуть у пригоді всім, хто намагається вести здоровий спосіб життя, бореться із зайвою вагою. Мати такий пристрій завжди під рукою, точніше на руці — це дуже зручно і дійсно дозволяє контролювати свій спосіб життя.

Комунікації

Смарт-годинники можуть приймати дзвінки, повідомлення месенджерів та електронної пошти. Для цього вони під’єднуються до смартфона через Bluetooth, але більш досконалі моделі можуть здійснювати ці функції й автономно. Безумовно, маленький екран такого ґаджета на може повністю замінити смартфон, але він допоможе не пропустити важливу інформацію, де б ви не знаходилися та чим би не займалися, особливо тоді, коли телефон витягати незручно чи неможливо.

Музика

При наявності достатньої кількості пам’яті, смарт-годинник може містити файли з улюбленою музикою та, таким чином, виконувати функції плеєра завжди, коли виникає така потреба: на роботі, в транспорті та під час тренувань, особливо, коли незручно брати із собою смартфон. Якщо плануєте використовувати таку функцію годинника, — необхідно придбати додатково бездротову гарнітуру.

Навігація

При наявності спеціального додатка розумний годинник може показувати мапу та прокладати маршрут. Навігатор на руці може бути зручніше, ніж на телефоні чи планшеті.

Останнім часом великої популярності набувають ґаджети, за допомогою яких можна тримати під контролем ваші тренування та заняття фітнесом. Це — спеціальні фітнес-трекери, смарт-браслети та смарт-годинники. Найбільш популярними та функціональними є ґаджети компанії Apple. Їх смарт-годинники, окрім функції фітнес-трекера, можуть транслювати дзвінки, повідомлення, голосові команди та керувати іншою смарт-технікою тощо. Ознайомитися з асортиментом цих розумних помічників можна на сайті «Техно Ёж», одного з найпотужніших магазинів електроніки: https://tehnoezh.ua/apple-Watch-series-5/ch-razmer-korpusa-40-mm/

Як обрати такий потрібний ґаджет?

Дизайн

При виборі годинника, в першу чергу, необхідно звертати увагу на його зовнішній вигляд. Адже він завжди є ледь не головним аксесуаром як для чоловіків, так і для жінок. Тому обирайте ґаджет під звичний стиль одягу. До багатьох смарт-годинників можна підібрати різні ремінці чи браслети. До того ж, дисплей розумного годинника може бути різної геометричної форми.

Функціональність

Необхідна умова — зв’язок зі смартфоном. Тоді ваш смарт-годинник зможе виконувати всі передбачені функції. Найкраще обирати годинник того самого виробника, що і смартфон.

Операційна система

При виборі годинника обов’язково звертайте увагу на операційну систему, вона має бути співставна з такою, що і на вашому телефоні.

Акумулятор

Тут все залежить від того, як часто буде використовуватися розумний годинник. Батарею великої ємності важко помістити в маленький ґаджет. Але від акумулятора буде залежати, як часто вам доведеться підзаряжати годинник.

Захищеність

Це питання може бути найважливішим. Тут слід звертати увагу на матеріал корпусу та стійкість до подряпин екрану, захищеність від вологи та пилу. Якщо займаєтеся плаванням, — обов’язково зверніть увагу чи можна годинник занурювати у воду та на яку глибину, чи має ґаджет відповідний ступінь захисту.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Особливості iPhone Pro та Pro Max: кому вони підходять та що очікувати у 2024 році?
Як перейти з Android на iPhone?
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
Вибір бюджетного смартфона: як обрати ідеальний пристрій за доступною ціною
Порівняння смартфонів Samsung та Apple: який обрати?
Вигоди та ризики: купівля вживаного iPhone

Читайте у цій рубриці



Олімп військових інструментів: огляд товарів від Olvicom
Особливості iPhone Pro та Pro Max: кому вони підходять та що очікувати у 2024 році?
Користь Smart TV: переваги та особливості
Чому VPN Необхідна для Віддалених працівників?
Унікальна продукція бренду Chi для здоров’я та краси вашого волосся
Велосипеди Cannondale: у чому секрет їхньої популярності
FacebookTelegramViberWhatsAppX