Вміння дарувати і приймати подарунки — ціла наука

Вміння дарувати і приймати подарунки — ціла наука

Частенько в житті трапляються ситуації, коли ми прагнемо здивувати близьку людину. Допомагають в таких випадках, як правило, дарунки та щирі слова. Але перед тим, як обрати приємну дрібничку, ми нерідко вагаємося, чи доречною стане вона, чи зрадіє їй близька серцю людина.

А керуємося в такому разі ми переважно стереотипами: а може подарунок задешевий, як відреагує на нього друг? Виявляється, що робити подарунки та приймати їх це — ціла наука.

От пригадайте випадок, коли ви зненацька отримали в дар якусь дрібничку «просто так», чи для вас зробили якусь приємність, чи послугу. То, погодьтеся, що хоча б раз у житті ви почувалися ніяково. При чому увесь час в голові перекручували якісь події, що могли передувати такому вчинку друга — сюрпризу без приводу. І відразу в голову вже починають закрадатися думки, чим ви можете «віддячити», зробити відповідний жест. Погодьтеся, звісно ж, ви потрапляли у подібну ситуацію?

Психологи кажуть, що процес дарування та приймання — це, насамперед, обмін емоціями, енергією. Які потрібно вміти приймати, як дар Всесвіту:

— Уявіть ситуацію, навіть пригадайте, бо з кожним таке траплялося: приходить до вас знайомий чи друг і приносить щось в гарному пакуночку і протягує вам. Там могла бути звичайнісінька чорна емальована чашка, чи будь-яка інша дрібничка, а ви вже в собі відчуваєте душевну нерівновагу. Хоча й виражаєте радість, усміхаєтеся, водночас всередині вже утворився каламбур почуттів — провина, мовляв, чим я заслужив. Тому частенько й виявляється, що ні дарувати, ні приймати дари ми не вміємо, — розмірковує коуч по стосункам пані Наталія.

Що ж робити у такій бувалій ситуації, чи можна її виправити, аби вирівняти баланс почуттів? Коучер зі стосунків радить, насамперед поставити собі установку, що ви людина, яка гідна отримувати дари «просто так»:

— На жаль, нас не вчили проявляти щиро свої емоції. Навіть радість та задоволення від подарунка ми сором’язливо приховуємо, відмовляючись від нього. Але найкраще подякувати і щиро сказати, що вам приємно. Теж можна зробити подарунок у відповідь, але обов’язково з думкою, щоб іншій людині було приємно, а невідчепно: мені на сто гривень — і я не стану переплачувати. Тим більше незабаром почнеться, так би мовити, подарунковий період, пов’язаний з новорічно-різдвяними святами. Варто лише проявити творчість і придбати головне не дорогі речі, а потрібні тим, кому вони адресовані.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Що можна подарувати дружині на 8 березня: ідеї подарунків
Що можна подарувати коханій дівчині на День народження від хлопця
Фотосесія як цікавий подарунок
Як вибрати солодкі новорічні бізнес-подарунки для компанії
Як подарунки зміцнюють любов і зв’язок
ТОП-8 подарунків на Міжнародний жіночий день

Читайте у цій рубриці



Вибір бюджетного смартфона: як обрати ідеальний пристрій за доступною ціною
Як відбувається діагностування причин безпліддя
Переваги сушених фруктів: збереження поживних речовин та смаку
Чищення зубів
Холодильні вітрини та Холодильне Устаткування для Магазину: Забезпечення Якості та Презентації Продуктів
Значення та використання систем відеоспостереження у квартирі
FacebookTelegramViberWhatsAppX