Як у 45+ зберегти фізичну форму та сказати старості «Не поспішай»

Як у 45+ зберегти фізичну форму та сказати старості «Не поспішай»

У сучасному світі ставлення до віку кардинально змінилося. Якщо раніше жартували: у 45 баба ягідка знову, то зараз жінки бальзаківського віку починають освоювати нові професії, б’ють спортивні рекорди. Важливою умовою цих трансформацій є зміна старих установок та стереотипів.

Наприклад, що після 50 вже потрібно подбати про старість, а не починати займатися карате. Навіть 54-річна шепетівчанка Любов Гуменюк у свої 53 здобула жовтий пояс з карате, та на цьому не зупиняється, а опановує нові види спорту.

Як у 45+ зберегти фізичну форму та сказати старості «Не поспішай»

Любов Гуменюк на тренуванні

До того ж, нововведенням стає проходити 10 тисяч кроків. У багатьох красується на руці фітнес-трекер, щоб фіксувати кількість зроблених кроків. Адже сьогодні люди ведуть малорухомий спосіб життя. Медики б’ють на сполох, що це призводить до різних хвороб. Дають найпершу пораду: почати більше рухатися.

Найпростіше вийти вранці на вулицю та прогулятися хоча б 45 хвилин. Саме така тривалість прогулянки дозволяє запустити необхідні процеси в організмі.

Що робити, коли погана погода? Придбати для домашнього використання, наприклад, степпер (https://www.elitesport.com.ua/kardiotrenazheri/stepperi). Цей тренажер імітує підняття по сходах. На степпері добре зміцнити м’язи на ногах. Займатися можна по кілька разів на тиждень.

— Коли я відвідувала спортзал, то мою увагу привернув саме степпер. Не так увагу, як жінка поважного віку, що займалася на ньому. Не втрималася і поцікавилася у цієї пані щодо ефекту від цього тренажера. Вона розповіла, що це чудова альтернатива для її віку в якості кардіонавантаження, до того ж, задіяні основні групи м’язів попереку, стегон. З огляду на його компактність, то навіть задумалася, як-то собі вдома такий агрегат завести, — розповіла 50-річна Ірина.

Але фізичне навантаження після 45 необхідне щодня.

Вже понад півроку я займаюсь за методикою Сергія Бубновського. Доктор медичних наук наводить приклад, якщо у тіла є нормальна температура, то м’язи теж мають показники, які свідчать про їхнє здоров’я. Якщо людина після 45 років не може присісти 100 разів, це говорить лише про те, що, швидше за все, уникнути проблем із серцем їй не вдасться. Для жінок дуже корисно віджиматися, це сприяє уникнунню процесів застою у молочних залозах. Враховуючи все це, Бубновський радить жінкам виконувати 3 прості вправи: присідати, віджиматися та качати прес. Починати зі свого темпу, але в ідеалі, кожну вправу варто виконувати по 100 разів.

Ще чудово впливають на розширення світогляду — подорожі. Якщо раніше не могли дозволити через матеріальні труднощі, або з інших причин, то після 45 відправитись у поїздку набагато простіше. Навіть маючи маленький бюджет, можна відкласти необхідну суму на подорожі. Починати можна з поїздок до сусідніх міст. До того ж, в Україні є так багато цікавих місць.

— Почала подорожувати після 45 років. Спочатку їздили з чоловіком на екскурсії в межах Хмельниччини. Мріяли про поїздки за кордон. Але, відвідавши визначні місця сусідніх областей, збагнули, що скільки незвіданого є поруч, а ми шукаємо цікавинок у чужих культурах та краях. Отож, поставили собі завдання хоча б раз у місяць відвідувати якесь місто, де раніше не були, — ділиться досвідом 49-річна Людмила.

А ще займіться улюбленою справою, а краще кількома. Директор Плесенської школи Тетяна Капелюх грає у сільському театрі «Птах», на останній виставі вона вийшла на сцену із температурою та хворим горлом, але це не завадило їй виконати роль.

Як у 45+ зберегти фізичну форму та сказати старості «Не поспішай»

Тетяна Капелюх у виставі «Багіні»

— Для щастя жінка повинна мати хоча б два хобі. Окрім театру, ще відвідую басейн. Робота з дітьми потребує енергії, без улюблених занять важко втриматися в ресурсному стані.

Наостанок, поширена порада — залишайтесь у гарному настрої. Адже емоція радості притаманна молодим людям, а емоції страху, смутку та гніву — літнім. Знаючи це, скажем вікові: «Не поспішай…»

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На представників військкомату з Шепетівщини напали агресивні жінки
Обставини смерті 5-річного хлопчика у сусідній із Хмельниччиною області встановлює поліція
Важливість заліза для жінчого здоров’я та регулярної менструації
Непереможна боксерка з Шепетівщини усьоме стала чемпіонкою України
У сусідній з Хмельниччиною області трагічні інтриги під дією мартіні закінчилися ув’язненням
«Плюс-Плюс»: на Хмельниччині стартує всеукраїнський проєкт

Читайте у цій рубриці



Порівняльна характеристика пластикових та дерев’яних вікон
Інтернет-магазин одягу Блават
Міжнародні вантажоперевезення з компанією EA Logistic
Олімп військових інструментів: огляд товарів від Olvicom
Особливості iPhone Pro та Pro Max: кому вони підходять та що очікувати у 2024 році?
Користь Smart TV: переваги та особливості
FacebookTelegramViberWhatsAppX