Білий шоколад: король кондитерських інгредієнтів

Білий шоколад: король кондитерських інгредієнтів

Білий шоколад користується стабільно високим споживчим попитом. Він має приємний присмак та ванільний аромат, молочний колір та не поступається за позиціями класичному шоколаду.

В інтернет-магазині товарів для кондитерів «ZaPodarkom» можна замовити кондитерський білий шоколад за доступною ціною від перевірених виробників. Гарантується якість та оригінальність, швидка доставка по Україні.

Історичне походження білого шоколаду

Багато людей люблять білий шоколад за присмак згущеного молока та легкі карамельні нотки. Але не всі знають, хто придумав його і коли він з’явився.

В Україні білий шоколад став популярним не так давно, хоча його історія досить довга та оповита легендами. Офіційні джерела кажуть, що білий шоколад з’явився у 1930-х роках ХХ століття у Швейцарії.

Рецепт придумали кондитери фабрики «Nestle», а на думку підштовхнули надлишки на виробництві какао-масла з нетривалим терміном зберігання. Перший новий продукт на основі білого шоколаду отримав назву «Молочний батончик».

Є й інша версія. Дехто вважає, що ідея створення білого шоколаду належить Янушу Зайковському. Але це не правда, оскільки в його рецептурі немає какао-масла, а тільки такі кондитерські інгредієнти, як сухе молоко з цукром.

Виробничий процес

Процес виготовлення білого шоколаду трудомісткий, при цьому важливо особливу увагу приділяти екстракції какао-масла та змішуванню з сухим молоком та цукром. Варто зазначити, що необхідно використовувати якісні інгредієнти, а створенням найкращого білого шоколаду повинні займатися кваліфіковані майстри-кондитери.

Білий шоколад виготовляють у двох видах — монолітна плитка та пористий. У ньому обов’язково присутній цукор, що надає йому незвичного присмаку. Для діабетиків виробники в обмеженій кількості виробляють шоколад із цукрозамінником (стевія, мальтитол тощо).

Вакуумні генератори застосовують для створення пористого білого шоколаду. Для цього шоколадну масу протягом 4 годин насичують вуглекислим газом або азотом за температури 40 градусів.

У результаті виходять повітряні бульбашки, які збільшуються в розмірі. Фінальний етап — розливання отриманої маси за формами. Причому обсяг пористого завжди більший, ніж монолітної плитки.

Для любителів білого шоколаду пропонується простий рецепт для його приготування в домашніх умовах. Для цього будуть потрібні такі інгредієнти:

  • какао-масло;
  • сухе молоко;
  • цукрова пудра;
  • ванілін.

На дві порції потрібно 45 г какао-масла, 35 г сухого молока, 2 ч.л. цукрової пудри, ½ ч.л. ваніліну.

Рецепт приготування досить простий та займає приблизно півгодини. На водяній бані слід розтопити какао-масло, а потім додати сухе молоко та ретельно перемішати. Наступний крок — додають ванілін та поступово цукрову пудру.

Перемішати все до однорідної маси, щоб не було грудочок використовують блендер. У форму наливають масу та відправляють у холодильник до повного охолодження.

Смак і текстура

Білий шоколад має виразний вершковий та солодкий смак. Гладка текстура досягається за рахунок відсутності твердих частинок какао.

До основних переваг відносять:

  • антиоксиданти (кофеїн і вітамін Е) для омолодження та захисту клітин від пошкоджень;
  • кофеїн для регенерації шкіри та поліпшення мозкової діяльності;
  • мінерали: кальцій, фосфор, залізо;
  • жирні кислоти та вітамін В4.

Білий шоколад корисний у помірному дозуванні, адже все-таки це солодкість.

На вибір шанувальникам білого шоколаду пропонується спробувати не тільки монолітні та пористі плитки, а й з різноманітними добавками — фундук, карамель, лайм, цукати, родзинки, цитрусові тощо.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Солодке життя у виправній колонії на Хмельниччині не вдалося
Ексклюзивні шоколадні солодощі ручної роботи: солодкі шедеври від Wander Boutique
Вигідна співпраця з Millennium: станьте учасником бонусної програми для гуртових покупців
Насолоджуйтесь шедевром смаку: Особливості та використання бельгійського шоколаду Callebaut
У майстерні на Шепетівщині готують 60 видів кондитерки

Читайте у цій рубриці



Уроки водіння на авто з АКПП для новачків
Найкращі чоловічі кросівки для літньої спеки
5 найкращих аксесуарів Satechi для вашого MacBook Air M2
Що являє собою якісна зубна реставрація?
Революція в Світі Фарб: Інновації від Sniezka
Топ веломагазинів України за асортиментом і цінами
FacebookTelegramViberWhatsAppX