Як вибрати ігристе вино

Як вибрати ігристе вино

Перед настанням свят, особливо новорічних, багато хто задумується над тим, які напої для святкового столу найкраще обрати. Одним із символів, який створює святкову атмосферу та завжди дарує гарний настрій, є ігристе вино. Його прийнято також називати шампанським, хоча насправді це два різних продукти. В ідеалі, шампанським можна вважати лише той напій, який було виготовлено у французькій провінції Шампань. Все інше, що не вироблялося там, є ігристим вином.

Якщо зазирнути до алкогольного відділу в будь-якому магазині чи супермаркеті, то очі розбігатимуться від розмаїття варіантів. Вибір дуже багатий, можна знайти напої на будь-який смак. Але навіть якщо до святкового столу придбати горілку чи якийсь міцний алкоголь, ігристе вино все одно буде обов’язковою складовою. Саме під нього прийнято проголошувати тости та вітати усіх зі святами.

Три найпопулярніших види ігристого вина

Варто зазначити ще раз, що не слід плутати цей напій із шампанським. Остання назва дається виключно продукту, який виготовляють у французькій провінції Шампань. Під час його виробництва дотримуються дуже суворих стандартів та вимог. Отже, розглянемо, яким буває вино ігристе та що пропонує своїм покупцям сучасний ринок. Виділяють усього три найпопулярніших типи:

  • шампанське. Те, яке відповідає вимогам виробництва, виготовляють із таких сортів винограду, як Піно нуар, Піно мені та Шардоне. Кожен із сортів забезпечує важливі показники, а саме, відповідає за рівень кислотності, структуру та аромат. Якщо експериментувати із пропорціями, вийде отримувати різні смаки;
  • кава. Так називається іспанське вино. Воно нагадує шампанське, але в той же час, виготовляється із менш дорогих та рідкісних сортів винограду, таких, як Ксарелло або Макабе. Кава більш солодка, ніж традиційне шампанське, та має більші бульбашки. Її варто спробувати бажаючим познайомитись зі світом ігристого вина;
  • просекко. Його виготовляють методом Шарма на північному сході Італії. Процес передбачає попереднє ферментування в резервуарах, а потім розливання по пляшках. У порівнянні з двома першими різновидами, просекко ще більш солодке. Це найбюджетніший із представлених варіантів.

Ігристе вино — це універсальний термін, який вживають до усіх шипучих і здатних пінитися напоїв. Цукор додається завжди, для балансу із кислотністю. Для бажаючих отримати цей напій знадобиться доставка алкоголю в Дніпрі.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Корисні поради: Як зберегти любов і пристрасть!
П’ять несподіваних переваг купівлі авто зі США
Закупівля та доставка товарів з Китаю для українських бізнесменів
ТОП-5 червоних сухих вин: як вибрати та купити варіант до смаку
Нові можливості для українців: купівля товарів у Китаї через різні канали
Доставка товарів з Китаю: важливість для бізнесу в Україні та пошук надійної транспортної компанії

Читайте у цій рубриці



Порівняльна характеристика пластикових та дерев’яних вікон
Інтернет-магазин одягу Блават
Міжнародні вантажоперевезення з компанією EA Logistic
Олімп військових інструментів: огляд товарів від Olvicom
Особливості iPhone Pro та Pro Max: кому вони підходять та що очікувати у 2024 році?
Користь Smart TV: переваги та особливості
FacebookTelegramViberWhatsAppX