Перший плед для вашого малюка

Перший плед для вашого малюка

Дуже важливо, щоб новонароджений затишно та комфортно почував себе не лише вдома, а й на прогулянці. Адже він багато часу проводить на свіжому повітрі за будь-якої погоди за винятком випадків екстремальних температур. В останні роки при всьому різноманітті вибору мами вибирають плед в коляску вязаный. Його можна використовувати по-різному — вкривати малюка в ліжечку, укладати в коляску, використовувати як конверт або підстилку. Взимку пледи з товстої та теплої пряжі зігрівають анітрохи не гірше за вовняні ковдри, але вони легше і малюк почувається під ним дуже комфортно. Альтернативою такому виробу в теплу пору стане плед, пов’язаний з тонких ниток. Він добре пропускає повітря, добре вбирає вологу.

Типи пледів

За типом пряжі, що використовується для в’язання пледа, вироби можна розділити на три види:

  • Літній. Такий плед призначений не для того, щоб зігрівати дитину. Його завдання — створювати охолодний ефект. Такий виріб в’яжуть із ниток бавовни льону, віскози. Покривало, виготовлене з бавовняної пряжі, гарантує спокійний та затишний денний сон малюка влітку.
  • Зимовий. Такі пледи в’яжуть із натуральної пряжі. Як правило, використовується шерсть лами, мериноса, альпаки. З легкої і пухнастої вовни ковдра виходить дуже теплою і м’якою. Навіть узимку вона чудово зберігає тепло.
  • Всесезонний. Синтетична пряжа (поліестер, акрил, змішані волокна) найбільше підходять для таких виробів. Вони своїми властивостями практично не відрізняються від натуральних ниток, не викликають алергічних реакцій у малюків.

Важливо врахувати три нюанси при виборі матеріалу:

  • пору року, коли виріб використовуватиметься;
  • розмір;
  • дизайн.

Нитки підійдуть різні, крім тих, що містять декоративні металізовані вкраплення. Така добавка дратує ніжну шкіру дитини.

Розміри

Довжина та ширина залежать передусім від віку малюка та місця, де плед буде використовуватись. Щоб просто вкрити новонародженого, підійде невелика квадратна ковдра.

Оскільки діти до 2–3 років сплять у ліжечку чи колясці, не варто купувати плед надто великого розміру. Щоб вкрити малюка, достатньо розміру 0,8×0,8 м. Для коляски краще використовувати прямокутні та довші вироби — 0,8×0,9 м.

Дизайн

В’язані пледи можуть бути дуже простими, з ледь помітним орнаментом або візерунком, що повторюється. Ефектно виглядають моделі з об’ємним малюнком із кольорових ниток. Дизайн дитячих пледів значно змінюється при використанні спеціальних ниток, наприклад, ниток «травка» або помпонної пряжі.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
Якими рідкісними іменами нарекли дітей з Хмельниччини минулого року
У 2024 році вміст «пакунку малюка» стане більш раціональним
На Шепетівщині новонароджене маля захисника стало першим у громаді
У Шепетівській лікарні в новому році першим на світ з’явився хлопчик
Під час лікування зубів помер 1-річний хлопчик: трагедія у сусідній із Хмельниччиною області

Читайте у цій рубриці



Як крауд-маркетинг формує сучасний трафік?
Як перейти з Android на iPhone?
Оптові закупівлі квітів: підказки для гуртових покупців
оформлення-букетів
Що потрібно знати про Омега-3
Таксі у місті Київ OPTI 579
FacebookTelegramViberWhatsAppX