Критерії підбору якісних вуликів на пасіку

Критерії підбору якісних вуликів на пасіку

Бджільництво, для багатьох стало не просто захопленням, а справжньою сферою діяльності, з гідним заробітком. Ось тільки для того, щоб все функціонувало як слід, та ще й при цьому можна було б отримувати гарний прибуток, слід обов’язково придбати всі потрібні пристрої та обладнання для пасіки.

Перед тим як розпочати роботу, обов’язково потрібно придбати вулики. Такі будиночки призначені для того, щоб бджоли могли там жити та розмножуватися. Сучасні виробники пропонують якісні пристрої за найрозумнішими цінами. Але, для того щоб придбати хороший улей, обов’язково слід дотримуватися рекомендацій від фахівців.

Як вибрати вулики?

Перед тим як приступити до вибору відповідних будиночків для бджіл, слід ознайомитися з їх основними особливостями та характеристиками. Такі вироби можуть виготовлятися не тільки з різних матеріалів, але й мати деякі відмінності. Для того щоб не помилитися з покупкою слід звертати увагу на такі основні критерії:

  1. Матеріал вулика. Як правило, будиночки прийнято створювати з дерева або пінополістиролу. Перед тим, як зробити замовлення, слід уважно вивчити всі особливості та переваги таких матеріалів, для того аби зрозуміти, що буде краще для життя бджіл.
  2. Якість вуликів. При покупці таких пристроїв слід звертати увагу не тільки на якість матеріалів, але й простежити, щоб усі вироби не мали ніяких деформацій та вад. Не варто забувати і про внутрішнє оздоблення будиночків. Дуже важливо, щоб усередині не було ніяких сторонніх запахів, щоб бджоли могли там нормально перебувати.
  3. Розмір вулика теж важливий. Рекомендується купувати такі варіанти, які відповідатимуть самому масштабу пасіки.

Інші характеристики

Перед покупкою вуликів не варто нехтувати всіма цими рекомендаціями, а й звернути увагу на інші параметри. Фахівці також рекомендують вивчити:

  1. Мобільність пристроїв. Завдяки сучасним можливостям, виробники змогли створити унікальні вулики, які можуть за потреби нарощуватися до потрібного розміру.
  2. Вентиляція у будиночках. Для бджіл обов’язково має бути створений відмінний мікроклімат для нормальної життєдіяльності.
  3. Теплопровідність. Важливо, щоб вулики були максимально комфортними і теплими, щоб бджоли могли витрачати час на збір меду, а не на облаштування свого житла.
Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Рій взявся нізвідки: у сусідній із Хмельниччиною області бджоли до смерті покусали чоловіка
Бджоляр із Донеччини відновив пасіку лісництва на Хмельниччині
На Шепетівщині загинули 86 бджолосімей, майже стільки ж опинились у критичному стані
На Шепетівщині отруїлися бджоли
Як зробити свічку із воску?
У сусідньому районі полісмени викрили чоловіків, які поцупили вулики на Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



Поради, як отримати кредит, якщо немає довідки про доходи
Порівняльна характеристика пластикових та дерев’яних вікон
Інтернет-магазин одягу Блават
Міжнародні вантажоперевезення з компанією EA Logistic
Олімп військових інструментів: огляд товарів від Olvicom
Особливості iPhone Pro та Pro Max: кому вони підходять та що очікувати у 2024 році?
FacebookTelegramViberWhatsAppX