Як проходити технічний огляд автомобіля?

Як проходити технічний огляд автомобіля?

Бажаєте дізнатися, чи машина придатна до експлуатації? Для цього важливо регулярно влаштовувати технічні огляди. Якщо ви купуєте нове авто, то перший ТО знадобиться десь через 4 роки, а потім бажано регулярно проходити діагностику кожні два роки. Може виявитися, що потрібно провести якісь ремонтні роботи. Дізнайтеся, яка актуальна ціна на ремонт двигунів у Львові.

Як самостійно оглянути автомобіль перед техоглядом?

Часом буває, що навіть хороша машина через дрібні недоліки не проходить техогляд. Щоб усе пройшло вдало, ми підготували кілька порад, на що звернути увагу. Передусім переконайтеся, що у вашому автомобілі є необхідне обладнання. Також важливо, щоб усе було справним. А якщо знадобиться ремонт двигунів у Львові — https://germesavto.com.ua/remont-dvyguna/, можна буде якісно зробити його в автосервісі «Гермес».

Аптечка, попереджувальний трикутник, запаска, комплект для ремонту (домкрат і ключ), світловідбивний одяг — бажано мати все це. Відсутність потрібних деталей може бути причиною того, що технік не видає вам звіт про успішне завершення перевірки.

Що варто протестувати?

Крок за кроком перевірте основні функції й елементи автомобіля:

  • Спробуйте увімкнути фари й переконатися, що лампочки з обох боків горять рівномірно. Якщо одна явно слабша, краще замініть її (як запобіжний захід).
  • Перевірте механізм нахилу фар ближнього світла. Зазвичай це поворотне колесо біля вимикача світла. Припаркуйте автомобіль передом до стіни і спробуйте розвернути його. Ви повинні побачити, що світловий промінь трохи опустився вниз.
  • Перевірте роботу склоочисників і омивача.
  • Переконайтеся, що вікно біля водія працює без проблем.

В рамках технічного огляду перевіряється стан кузова й ходової частини з урахуванням іржі. Якщо у вихлопній трубі машини є дірки чи інші пошкоджені місця, перед оглядом варто привести їх до ладу. Також переконайтеся, що мастило чи інша робоча рідина не витікає надмірно з будь-якої частини двигуна.

Обов’язково варто перевірити гальма. Якщо автомобіль тягне вбік або вібрує під час гальмування, це свідчить про проблему. У цьому випадку перед технічним оглядом краще перевіряти гальма в автосервісі.

Що робити, якщо ваша машина не пройшла техогляд?

Якщо не встигнути вчасно пройти техогляд, власника машини оштрафують. Якщо ви все ж встигли віддати автомобіль на ТО, але він із якихось причин не пройшов його, то отримає звіт про тимчасове проходження технічного огляду, який діє 30 днів. Протягом цього терміну необхідно усунути виявлені недоліки та знову відвідати станцію технічного огляду. Також подумайте про страхування своєї машини. Це може допомогти вам у неприємних ситуаціях.

Якщо правильно та завчасно підготуватися до технічного огляду, вдасться вдало пройти його та уникнути можливих штрафів. Якщо потрібно буде провести ремонтні роботи, з цим фахово допоможуть майстри «Гермес». Бажаємо успіхів!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В Ізяславі на території лікарні прорвало труби централізованого водогону
У Шепетівці улюблене місце читайликів зазнало вражаючих змін
На Шепетівщині місцева пожежна команда ледь не залишилася без транспорту
Громада на Шепетівщині допомогла землякам-спецпризначенцям
Технічне обслуговування автомобіля: чому це важливо?
На Шепетівщині «автомеханік» кинув чоловіка на гроші

Читайте у цій рубриці



Вибір ідеальних дверей: поради для квартири, приватного будинку та офісу
Професійна підтримка: роль центру психологічної допомоги в Києві
Як зрозуміти, який корм підходить вашому котику
Які види жировловлювачів підходять для ресторанів та кафе
Електро каміни: види та переваги
Технології мотоциклетної техніки
FacebookTelegramViberWhatsAppX