Як на співбесіді правильно відповісти на питання: чому ви обрали нашу компанію?

Як на співбесіді правильно відповісти на питання: чому ви обрали нашу компанію?

Аби отримати бажану роботу, потрібно не лише скласти правильне резюме, а й ретельно підготуватися до співбесіди. Одне з питань рекрутерів, на які пошукачі не знають що відповісти, є «Чому ви обрали нашу компанію?». Кадровий портал grc.ua підготував інструкцію, як підготуватися до цього запитання.

Ви професійно оформили резюме і вже отримали запрошення на співбесіду? Це тільки половина шляху до отримання бажаної роботи. Найважливіший етап — це сама співбесіда.

Те, як пошукач презентує себе, свій досвід та навички, яке враження залишає про себе як про людину і спеціаліста у керівника чи рекрутера, буде вирішальним моментом. Після цього кандидат або продовжить пошуки роботи, або будете прийнятий в новий колектив.

Перед співбесідою з рекрутером треба обов’язково підготуватись — прочитати інформацію про компанію, її продукт, напрямки роботи. Треба заздалегідь продумати свій образ, підібрати одяг, відповідний духу компанії, та заготувати відповіді на деякі основні або часті питання від роботодавця.

Серед найбільш поширених питань, на кшталт:

«Ким Ви себе бачите в нашій компанії через 5 років?»

або

«На яку зарплату Ви розраховуєте?»,

є ще питання:

«Чому ви обрали саме нашу компанію?».

Це питання одне з найпопулярніших та стресових для кандидатів. Не кожен може правильно і швидко відповісти на нього, а інколи дехто, навіть, зовсім впадає у ступор і не може нічого відповісти.

Для чого рекрутер взагалі ставить такі запитання? Що він дізнається про кандидата, якщо той розповість про свої критерії вибору компанії?

  1. По-перше, інтерв’юер таким чином хоче переконатися, що пошукач дійсно зацікавлений в цій посаді.
  2. По-друге, він хоче розвідати, яка ваша мета та кар’єрний план, і яким чином компанія в нього вбудовується.
  3. По-третє, рекрутер хоче зрозуміти пріоритети, цінності кандидата — які саме аспекти його приваблюють в роботі у цій компанії.

Також відповідь на питання «чому Ви обрали саме нашу компанію» допомагає інтерв’юеру виділяти кандидатів, зрозуміти чим саме конкретний пошукач відрізняється від інших претендентів на відкриту позицію.

Слухаючи відповідь кандидата щодо мети опинитися в даній компанії, можна зрозуміти, чи людина серйозна і чи відповідально підходить до справи. Якщо пошукач може відповісти на питання про свій вибір позиції, це означає, що він ретельно підготувався, ознайомився з профілем компанії, з напрямком її діяльності, має уявлення про розвиток як компанії, так і себе в ній. Також кандидат має розуміти яку роль він буде відігравати в організації та яку користь може їй принести своєю професійною діяльністю.

То як же правильно відповісти на питання «чому ви обрали саме нашу компанію?», щоб виділитись серед інших претендентів та добре себе зарекомендувати перед роботодавцем?

Не намагайтесь просто відмахнутись від рекрутера стандартною фразою, знайденою на просторах інтернету. Радимо підготуватись і для себе зрозуміти чому дійсно ви обираєте вакансію саме в цій компанії, що ви про неї знаєте, чим ця компанія і посада вас зацікавили.

Відповідати бажано більш розгорнуто і зачепити у відповіді не лише аспект вибору компанії, а ще й причину вибору цієї вакансії, тобто відповідь буде про те, чому саме ЦЯ позиція і саме в ЦІЙ компанії.

Насправді причин, з яких кандидат обрав певну компанію і посаду може бути декілька. Якщо скласти перелік відповідей, то він буде приблизно такий:

  • високий рейтинг компанії, її надійність та впізнаваність бренду
  • можливість кар’єрного зростання
  • цікавий продукт, проєкти компанії
  • цінності та прозора політика
  • можливість додаткового навчання, підвищення кваліфікації

Це основні причини, з яких кандидат, націлений на довгострокову діяльність в компанії, обирає певну вакансію. Перед тим, як йти на співбесіду, оберіть із цього переліку свою причину вибору роботодавця і відштовхуйтесь у відповіді саме від неї.

Варто відповідати на питання з помірним доречним ентузіазмом, розповісти як цілі та принципи компанії відповідають вашим особистим. Можливо пошукача приваблює продукт або послуги компанії, і він може запропонувати цікаві ідеї та проєкти для покращення їх якості та розвитку корпорації. Якщо у кандидата є великий досвід роботи у напрямку, в якому працює компанія, можливо є також успішно реалізовані проєкти, про це теж варто говорити, відповідаючи на питання про вибір позиції.

Якщо кандидат говорить про вибір компанії за її високий рейтинг, варто згадати, що, наприклад, він прочитав на певних сайтах багато позитивних відгуків про фірму, або ж що чув особисто від клієнтів компанії, партнерів, співробітників тощо. Сюди ж додати, що подобається корпоративна культура та атмосфера в колективі, професіоналізм.

Також не зайвим буде розповісти інтерв’юеру, що саме в даній компанії він бачить можливість ще й для саморозвитку та підвищення професійних навичок і компетенцій.

Під час відповіді добре підкріплювати свої слова пунктами з опису самої вакансії — про роль кандидата на посаду, про наявний відповідний досвід та навички.

Якщо кандидат говорить про те, що відштовхувався під час вибору компанії на її продукт та цікаві проєкти, варто заздалегідь дізнатися останні новини компаніі. Відповідь на питання «чому Ви обрали саме нашу компанію» збагатити прикладами вдалих проєктів компанії, про які кандидат дізнався, та які йому особисто імпонують, мали відгук як у фахівця. Рекрутер обов’язково відмітить для себе таку відповідь, і кандидат, скоріш за все, матиме перевагу завдяки своїй уважності та зацікавленості життям компанії.

Схвальну оцінку інтерв’юера також матиме кандидат, який буде базувати свої відповіді на бажанні розвиватись разом з організацією, покаже свої амбіції та професійні прагнення. Найкращим буде привести конкретні приклади, спираючись на особливості продукту та напрямок роботи компанії.

Не варто на запитання про критерії вибору компанії відповідати, що такими є вигідне географічне розташування офісу, або тільки високий рівень заробітної плати. Важливо на співбесіді, коли рекрутер вже поставив дане запитання, його в жодному разі не ігнорувати. Якщо ви не підготували гарну швидку нешаблонну відповідь, можна взяти пару хвилин, щоб добре обдумати питання і все ж відповісти на нього.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Нетішині не знайшлося претендентів на посаду у виконкомі: термін подачі заяв продовжили
Хмельницька область на Jooble: тенденції відновлення та популярні вакансії
Із 1 січня скоротять кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч
Що пропонує ринок праці Хмельниччини безробітнім
На Хмельниччині шукають рибоохоронців
Як переконатися, що у вас є лідерський потенціал?

Читайте у цій рубриці



Олімп військових інструментів: огляд товарів від Olvicom
Особливості iPhone Pro та Pro Max: кому вони підходять та що очікувати у 2024 році?
Користь Smart TV: переваги та особливості
Чому VPN Необхідна для Віддалених працівників?
Унікальна продукція бренду Chi для здоров’я та краси вашого волосся
Велосипеди Cannondale: у чому секрет їхньої популярності
FacebookTelegramViberWhatsAppX