Відбулася презентація фільму про уродженця Полонного, який загинув в зоні АТО

Відбулася презентація фільму про уродженця Полонного, який загинув в зоні АТО

Вчора, 17 березня, презентували стрічку про двох молодих бійців з Хмельниччини, життя яких обірвала війна. У документальному фільмі розповідається про бійців батальйону імені генерала Кульчицького Мирослава Сливку (Манах) та Богдана Бігуса (Каспер). Два молодих життя обірвала війна. Під час перегляду стрічки помітно, наскільки вони різні, але об’єднувала їх одна мета.

Презентація відбулася у Рівному, адже саме рівняни Михайло Баланович і Олексій Чернецький ініціювали зйомки документального фільму «Окремий взвод» про бойовий шлях бійців батальйону імені генерала Кульчицького. Саме він був створений у перші дні війни з добровольців-членів самооборони Майдану. Як повідомляє Rivne Media, фінансову підтримку для зйомки стрічки надав секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян та громадська організація «Рівне Разом».

«Сьогодні мама загиблого добровольця батальйону ім. генерала Кульчицького, полончанина Мирослава Сливки отримала можливість знову побачити свого сина але лише з екрану, під час перегляду документальної стрічки «Окремий взвод», режисер Андрій Смусь», — написав у фейсбуці 17 березня Віталій Головня, депутат Полонської міської ради.

Про Мирослава Сливку згадують як про позитивну та веселу людину, яка була дуже мудра, як на свій вік. Він жодного дня не сумнівався у перемозі і йшов до мети.

Відбулася презентація фільму про уродженця Полонного, який загинув в зоні АТО

Мирослав Сливка

А Богдана Бігуса пам’ятають як «людину-вогонь». Він був з тих, хто неодмінно прийде на допомогу, та завжди боровся за правду. Його дружина Олена розповіла, що жити без нього так і не навчилась.

Відбулася презентація фільму про уродженця Полонного, який загинув в зоні АТО

Богдан Бігус

Роботу над стрічкою розпочали минулого літа і презентували цьогоріч з нагоди Дня добровольця.

«Під час зйомок відео, яке увійшло до стрічки, ідеї трансформувати все у фільм ще не було» , — розповідає режисер, — Я мав камеру Gopro, знімав все підряд з листопада 14 до квітня 2016 року. Ми всі перебували в одному підрозділі, окремому взводі, звідси і назва. Ідея змонтувати відео виникла, в пам’ять про Мирослава Сливку (МАНАХ) та Богдана Бігуса (КАСПЕР) — військових, з якими потоваришував і які загинули».

Подібне відео, як своєрідний меморіал пам’яті, має ширитись різними каналами комунікації з суспільством, щоб ніхто не забував, що в країні війна і люди віддають свої життя за Батьківщину і життя інших людей!

Таку думку несуть творці фільму в кожен куточок України, до кожного серця.

Вже в цю суботу команда однодумців завітає і у Полонне, звідки родом Мирослав і ще багато відчайдухів, героїв нашого часу, які свідомо йшли на захист Батьківщини і віддали за свою націю найдорожче, що має людина — життя.

«Ми організовуємо цей показ для полончан спільно з ініціатором візиту у Полонне, уродженцем нашого міста Сергієм Рибачком, який допоміг профінансувати зйомки фільму», — зазначає Віталій Головня.

За вимогами карантину, показ у Полонному буде обмежений певною кількістю запрошених гостей. Сам фільм всі бажаючі зможуть переглянути згодом онлайн, а з освітянами організатори вестимуть розмову про важливість показу саме цієї стрічки в школах Полонської громади на уроках патріотичного виховання молоді.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Смертельна ДТП на Хмельниччині: авто зіштовхнулося із деревом
На Донеччині загинув снайпер із Шепетівщини
На Запоріжжі загинув військовий із Шепетівщини
Серед білого дня на Шепетівщині сталася моторошна ДТП
Не витримало серце Воїна: у Полонному попрощаються із водієм-санітаром
На Донеччині загинув старший солдат із Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



У лісі сусідньої із Хмельниччиною області виявили цілий «Шахед»
На Донеччині загинув снайпер із Шепетівщини
На Хмельниччині внаслідок нічної атаки «шахедами» госпіталізували постраждалу
На Запоріжжі загинув військовий із Шепетівщини
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
Не витримало серце Воїна: у Полонному попрощаються із водієм-санітаром
FacebookTelegramViberWhatsAppX