У Судилківській ОТГ вручили «Батьківське серце» сину загиблого захисника

У Судилківській ОТГ вручили «Батьківське серце» сину загиблого захисника

30 грудня 2020 року в рамках Всеукраїнського проєкту «Батьківське серце» у конференцзалі Судилківської сільської ради від­бу­ла­ся пам’ятна подія — вша­ну­ван­ня пам’яті за­гиб­лого ге­ро­я ро­сій­сько-ук­ра­їнсь­кої вій­ни Скотенюка Руслана Дмитровича та вручення синові загиблого захисника Роману сріб­ної відзнаки — кулона «Бать­ківсь­ке сер­це». Про це повідомила Судилківська ОТГ на своїй сторінці у фейсбуці.

У Судилківській ОТГ вручили «Батьківське серце» сину загиблого захисника

У зустрічі взяли участь координатор ГО «Військово–цивільна спілка «Бойове братерство України» у Хмельницькій області Скиба Петро Павлович, його дружина, волонтер пані Марія, сільський голова Котик Т. М., працівники сільської ради, представник Шепетівської райдержадміністрації Бабкіна Л. В.

У Судилківській ОТГ вручили «Батьківське серце» сину загиблого захисника

… Людина, кажуть, звикає до всього, лише до війни ніколи звикнути не може, бо війна сіє страх, горе, кров і сльози. … Доля подарувала Руслану Скотенюку 41 рік. Ще би жити і жити! Ще би мріяти та здійснювати мрії!

Руслан Дмитрович народився 31 серпня 1974 року у с. Вовківцях. Навчався у місцевій школі. Після школи здобув фах тракториста–машиніста у Грицівському професійно–технічному училищі і був призваний до лав армії. Після служби — рідне село і праця у колгоспній спілці «Нива». Одружився, разом з дружиною Оленою Василівною виховали красеня — сина Романа. І, здавалося, ніщо не затьмарювало щастя особистого життя і можливості працювати на рідній землі. Але війна …

У 2015 році Руслан Дмитрович був мобілізований до Збройних Сил України. Після тренувальних занять — зона АТО. Чотирнадцята бригада мінометної батареї 3-го механізованого батальйону. Він — старший навідник мінометного взводу — захисник кордонів рідної землі, мужній боєць, герой… Загинув, захищаючи Мар’їнку…

Його життя, як і життя ще чотирьох наших земляків, забрала страшна війна. Їхні імена: Андрій Молодика — с. В. Медведівка, Леонід Крепець — с. Білокриниччя, Юрій Лабунець — с. Судилків, Віктор Блиставець — с. Березна. Трохи раніше, 5 березня 2020 року,д іткам загиблих захисників А. Молодики, Л. Крепця, Ю. Лабунця також було вручено кулончик «Батьківське серце».

Маленький шма­то­чок сріб­ла у формі сер­дечка, об­рамле­но­го тер­но­вим він­ком із крап­линкою кро­ві, в руках Романа Скотенюка. Кулончик — оберіг завжди на­га­ду­ва­ти­ме синові про под­виг батька, про теп­ло та лю­бов рід­ної лю­ди­ни.

Щемними, зі сльозами на очах, були виступи учасників зібрання: Скиби П. П., пані Марії, сільського голови Котик Т. М.. Були і подаруночки: представники ГО «Бойове братство України» вручили Роману Скотенюку новорічно — різдвяні солодощі.

У Судилківській ОТГ вручили «Батьківське серце» сину загиблого захисника

Сільський голова Котик Т. М. вручила квіти і вишиті учнями шкіл хустинки з ангелочками для сина і мами та для представників ГО «Бойове братерство України», подякувала всім за сьогоднішню зустріч.

У Судилківській ОТГ вручили «Батьківське серце» сину загиблого захисника

— Як хочеться прокинутися вранці і усвідомити, що війни в Україні нема, що не гинуть сини і доньки України, що військові повертаються до своїх домівок, у свої родини, що не плачуть діти і матері. Нехай діти горнуться до сердець своїх батьків, а серця не перестають битися в щасті і мирі, — сказала Котик Т. М.

Учасники зустрічі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників.

У Судилківській ОТГ вручили «Батьківське серце» сину загиблого захисника

Низький уклін дітям, дружинам, матерям загиблих захисників. Вони наші небесні ангели — охоронці. Вони в наших серцях назавжди. Тому Всеукраїнський проєкт «Батьківське серце» дає можливість нам, українцям, усвідомлювати, що пат­рі­отич­ний дух, муж­ність і ві­ра в пе­ре­мо­гу ні­ко­ли не бу­дуть за­бу­ті ані су­час­ни­ка­ми, ані на­щад­ка­ми.

Сумуємо за загиблими земляками, чия висока громадянська мужність, відданість Україні та Військовій присязі закарбовані в наших серцях навічно! Ми розділяємо біль втрати з їхніми родинами і хочемо, аби кожен з нас пам’ятав героїчні подвиги цих людей, котрі поклали свою душу й тіло за майбутнє своїх дітей. І свято віримо, що вручені кулони з іменами героїчних батьків, стануть для дітей справжніми оберегами, захистять їхні родини та неньку-Україну.

Дякуємо синам і донькам України, які захищають наші кордони на Сході країни, за мир та спокій, адже ми всі маємо щастя в мирі і теплі зустрічати Новий рік і світле свято Різдва у сім’ях, родинах, у колі друзів. Дякуємо!!!

Нагадаємо, діти загиблих нетішинців отримали кулони «Батьківське серце».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Захисник із Шепетівщини: «Сприймайте кожен день як 24 лютого»
У Судилківській громаді відкрили поліцейську станцію
Шепетівщина попрощалися ще із одним загиблим захисником
Загинув 30-річний житель Шепетівщини, який із 2014-го боронив Україну
Три об’єкти в Шепетівському районі повторно продаватимуть на аукціоні
Нагороди, грамоти, пісні та гумор: у Судилківській ТГ відзначили День місцевого самоврядування

Читайте у цій рубриці



На Донеччині загинув снайпер із Шепетівщини
На Хмельниччині внаслідок нічної атаки «шахедами» госпіталізували постраждалу
На Запоріжжі загинув військовий із Шепетівщини
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
Не витримало серце Воїна: у Полонному попрощаються із водієм-санітаром
На Донеччині загинув старший солдат із Шепетівщини
FacebookTelegramViberWhatsAppX