Нетішинець залишив комфортний кабінет, аби боронити свою землю

Нетішинець залишив комфортний кабінет, аби боронити свою землю

Олександра Марчука на рідній Хмельниччині добре знають жителі Нетішина, Острога та Славути. Свого часу обіймав посаду головного архітектора Острога. У Нетішині був секретарем Нетішинської міської ради, виконував обов’язки міського голови. Тричі був обраний депутатом Нетішинської міської ради від ВО «Свобода». У тім числі нинішнього, 8 скликання.

Нетішинець залишив комфортний кабінет, аби боронити свою землю

Має дві вищих освіти. Нині молодший сержант Олександр Марчук став на захист України у лавах ЗСУ — його мобілізували 14 червня. Не відмовився від повістки, не прикрився «бронюванням». Чоловік переконаний, що саме мечі українських воїнів принесуть мир у весь цивілізований світ.

Журналісти тижневика «Свобода» додзвонилися до Олександра, аби поставити кілька запитань.

«На даний час перебуваю в учебці у військовому коледжі сержантського складу Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Отримуємо знання на командира одного із зенітно-ракетних комплексів, що є в Україні. З 1 серпня проходимо навчання на полігонах, які постійно змінюємо. Відтак опісля буде визначено місце моєї служби».

Олександр вважає, що сьогодні кожен, хто може тримати зброю, має захищати свою землю від ворога.

«Саме нам випала честь розбити цю нечисть з ядерною кнопкою. Ліна Костенко писала: «Я знаю грамоту свободи. Її підписують мечі».

Олександр — інженер Хмельницької АЕС. Чоловік залишив комфортний кабінет, аби боронити свою землю. Зараз вчиться працювати з одим із зенітно-ракетних комплексів.

«Я пішов у ЗСУ, щоб захистити державу. Коли по телевізору показують скалічених війною дітей, зґвалтованих ворогом жінок — всередині все перевертається. Попереду мене чекає недовгий період навчання — близько місяця. Зараз я рахуюся сержантом у військовому коледжі сержантського складу при Харківському університеті повітряних сил. Попри те, що навколо війна, тут намагаються впровадити натівські стандарти. Навчаюся я на командира відділення одного із зенітно-ракетних комплексів, які є на озброєнні в Збройних силах України. Моїм завданням буде прикривати мотопіхотні відділення чи полки від низько-летючих цілей, таких як літаки, вертольоти, та БПЛА. Це близьке ураження.

…Ще в далекому 1994 році я проходив військову службу у Збройних силах України. Призвали мене 14 червня і я вже місяць як навчаюсь. Мене покликали власне через те, що я мав військову службу та вищу освіту».

Олександр висловив свою думку, що допоможе українцям перемогти:

«Зброя! Всі реактивні артилерійські системи типу HIMARS, які мають можливість з великої відстані бити ворога. Але все одно не варто забувати про наших бійців — жодна зачистка не буде відбуватися без піхотного складу. Так що потрібно максимально гуртувати своїх людей та нищити ворога, аби тих орків ставало все менше щохвилини».

Наостанок пан Олександр жартує про своє теперішнє життя на безконечних полігонах.

«Ніколи не думав, що у свої поважні 46 стану Робінзоном. Буду жити в лісі, митися холодною водою в душі, який ми збудували своїми руками. Горіть у пеклі, кляті орки-вороги»!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Шаблістка із Шепетівщини – бронзова призерка Кубка світу
На Донеччині загинув снайпер із Шепетівщини
На Хмельниччині внаслідок нічної атаки «шахедами» госпіталізували постраждалу
На Запоріжжі загинув військовий із Шепетівщини
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони

Читайте у цій рубриці



На Донеччині загинув снайпер із Шепетівщини
На Хмельниччині внаслідок нічної атаки «шахедами» госпіталізували постраждалу
На Запоріжжі загинув військовий із Шепетівщини
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
Не витримало серце Воїна: у Полонному попрощаються із водієм-санітаром
На Донеччині загинув старший солдат із Шепетівщини
FacebookTelegramViberWhatsAppX