Добровольці тероборони отримають статус учасника бойових дій

Добровольці тероборони отримають статус учасника бойових дій

Ухвалений Верховною Радою України Закон про надання статусу учасника бойових дій добровольцям Сил територіальної оборони — важливий крок у наданні соціальних гарантій людям, які стали на захист країни. Про це йдеться на сайті Уряду.

— Держава має відстоювати інтереси Захисників, які зараз боронять її на фронті. Важливим кроком у цьому питанні є прийняття Закону № 7151, де встановлено можливість отримання статусу учасника бойових дій добровольцям Сил територіальної оборони та добровольцям територіальних громад. Держава надає таке право, — сказала Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Вона зазначила, що порядок надання статусу учасника бойових дій буде розроблятися і удосконалюватися Міністерством у справах ветеранів України спільно з Міністерством оборони України.

— Після нашої перемоги саме Міністерство оборони надаватиме статус УДБ. Мінветеранів буде надавати цей статус тим добровольцям, які не увійшли до складу певного формування, — пояснила Міністр у справах ветеранів.

Юлія Лапутіна наголосила, що Законом № 7151 також визначена категорія сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України:

— На це був соціальний запит і до війни, а зараз він подвоюється і потроюється. У чинному Законі прописаний пакет соціальних гарантій, але, думаю, що після нашої перемоги ми маємо стратегічно переглянути підходи до родин наших Захисників і до самих Захисників. І Мінветеранів спільно з Урядом вже працює над тими пропозиціями, які можуть лягти в основу змін до чинного законодавства.

Варто зазначити, 15 березня Верховна Рада України на спеціальному засіданні ухвалила законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо уточнення норм, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників та Захисниць України» (реєстр. № 7151), який був розроблений за ініціативи Мінветеранів та за підтримки профільного комітету ВРУ.

Ухвалений документ на законодавчому рівні визнає добровольців Сил територіальної оборони Збройних сил України ветеранами війни. Також визначає категорію осіб — сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України з відповідним наданням їм пільг і гарантій, встановлених законодавством.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці попрощаються із загиблим Захисником у день його народження
Підполковник поліції з Шепетівського РУП: Розслідування вбивств наших захисників – справа честі
Величезні штрафи за неявку до ТЦК: що пропонують у Раді
У Грицівській громаді на честь загиблих захисників України висадили дерева
Стійкий, рішучій та відповідальний: сержанта із Шепетівщини нагородив Сирський
Поки один брат на фронті захищає країну, інший викрав та збув його військове спорядження

Читайте у цій рубриці



На Харківщині загинув 37-річний воїн із Шепетівщини
Майже 9 місяців старшого сержанта із Шепетівщини вважали безвісти зниклим
Тіло загиблого офіцера з Шепетівщини 2 роки було на окупованих територіях: на сайті Президента зареєстрували петицію
Капітан поліції із Шепетівки захищає країну у штурмовій бригаді «Лють»
У перервах між боями малює картини: історія танкіста із сусідньої з Хмельниччиною області
У бою героїчно загинув головний сержант із Шепетівщини
FacebookTelegramViberWhatsAppX