Розпочалася вакцинація працівників «Укрпошти»

Розпочалася вакцинація працівників «Укрпошти»

11 червня розпочалося щеплення проти COVID-19 працівників національного поштового оператора «Укрпошта», як підприємства критичної інфраструктури, які належать до поточного етапу вакцинації. Про це йдеться на сайті МОЗ.

— Працівники Укрпошти є частиною критичної інфраструктури країни, саме тому їх щеплюють на третьому етапі Дорожньої карти з вакцинації, який вже розпочали. Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захиститись від COVID-19. Ми вітаємо такий свідомий вибір людей та їхнє відповідальне ставлення до свого здоров’я, — наголосив Головний державний санітарний лікар України — заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін.

Працівників Укрпошти щеплюють мобільні бригади медиків на їхньому робочому місці у головному офісі компанії у Києві, а також в офісах у Сумах, Рівному, Чернігові, Житомирі та інших містах. Використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

— Я радий, що багато наших працівників виявили бажання та записалися на першу хвилю вакцинації. Адже наші листоноші та оператори у відділеннях працюють з самого початку під час пандемії та карантинних обмежень. Адже пошта має працювати, незважаючи ні на що. До цього часу їх захищали засоби індивідуального захисту, а тепер ще і вакцина. Вдячний Міністерству охорони здоров’я за можливість вакцинувати наших працівників, — відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Усього в межах першої хвилі заплановано щепити понад 5 тис. працівників. До кінця наступного тижня ці співробітники отримають першу дозу вакцини, а за чотири тижні — другу.

Загалом в Укрпошті працює понад 65 тис. працівників, переважна більшість із яких оператори та листоноші.

Зараз в Україні вакцинують медиків і працівників закладів охорони здоров’я, мешканців та персонал будинків для літніх людей та спеціалізованих інтернатів, соціальних працівників, священнослужителів, освітян, військовослужбовців та співробітників інших структур державної безпеки, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, працівників паливно-енергетичного комплексу та санаторно-курортних закладів, маломобільних громадян, а також людей віком від 65 років.

У вихідні дні в центрах масової вакцинації щеплюють усіх охочих, хто записався до листа очікування на вакцинацію через сайт чи додаток «Дія» чи контакт-центр. Пріоритет надають людям літнього віку.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
У Шепетівці собаки ледве не відгризли дитині палець
На Хмельниччині селяни платили за комуналку, але з’ясувалося, що у них є заборгованості
COVID та грип відступають. Що після них?
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
На Хмельниччині чоловік купував фальсифікат і збував його в магазинах області

Читайте у цій рубриці



COVID та грип відступають. Що після них?
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
У стаціонарі Шепетівської лікарні перебуває понад пів сотні хворих на грип і COVID-19
На Хмельниччині щотижня фіксують близько 3 летальних випадків через COVID-19, також є смерть внаслідок грипу
У чотирьох містах Шепетівського району зафіксовано перевищення епідпорогу
На Шепетівщині збільшилася кількість захворілих на ГРВІ та ковід
FacebookTelegramViberWhatsAppX