Проектування сучасних систем опалення

Проектування сучасних систем опалення

У запропонованій статті ми спробуємо розглянути основні терміни і правила, що застосовуються під час проектування систем опалення. Також мова йтиме про її складові — котли, радіатори, трубопроводи, розширювальні баки, системи автоматики тощо. Між іншим на сайті https://www.adeptamasa.net/proektirovanie/proektirovanie-system-otopleniya можна проконсультуватися з усіх зазначених питань.

Етапи проектування і введення в експлуатацію

Як і в будь-який іншій сфері діяльності, проектування включає в себе кілька етапів, які розрізняються за ступенем складності.

  1. Підготовчий етап. На цьому етапі проводиться вивчення проекту або ж наявних даних про приміщенні (теплофізичних, механічних, електричних та інших властивостей будівлі та її елементів). Водночас на цьому етапі здійснюються спільні заходи щодо вибору типу опалювальних систем, складається план робіт, визначаються джерела фінансування.
  2. Розрахунковий етап. Проводиться розрахунок теплового балансу приміщення, вибирається система опалення, з урахуванням різних технічних тонкощів. Вибираються котли і радіатори, а також здійснюється підбір обладнання.
  3. Технічний етап. Після проведення розрахунків відбувається підготовка робочої документації та передача її для початку монтажу.
  4. Контрольний етап. Монтаж систем опалення та запуск їх в експлуатацію.

Усе вище зазначені підготовчі заходи потрібно як слід спланувати, а потім ще і виконати (внести зміни) у встановлені терміни. А далі йде монтаж, який також вимагає спеціальних знань, навичок і досвіду. При монтажі системи необхідно виконати безліч робіт, починаючи з установки котлів і радіаторів для опалення і закінчуючи встановленням клапанів і автоматичних пристроїв. Але не тільки цим займається наша компанія. Ще ми виробляємо монтаж систем опалення.

На що звернути увагу

Особливу увагу варто звернути на вибір матеріалу для труб. Але при цьому потрібно враховувати не тільки те, що труби мають бути виконані з якісного матеріалу, а й їхнє розташування, на якій відстані одна від одної знаходитимуться, як буде улаштована на них запірна арматура. Якщо, наприклад, поставити водопровідні труби в приміщенні, де є небезпека ураження електричним струмом, це може призвести до небажаних наслідків. Тому при проектуванні системи водопостачання фахівці пропонують використовувати труби з урахуванням всіх зазначених факторів.

Почнемо з того, що ж таке відкрита і закрита (або напіввідчинені) система опалення. Закрита система полягає в тому, що всі її елементи є герметичними, у ній виключені випари води. Рідина всередині циркулюється примусово, виключно за допомогою насоса. Натомість відкрита система є її протилежністю. Її обов’язковими елементами є розширювальний бачок, який виконує функцію приймача надлишків води.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Додатковий обігрів для квартири або офісу: вибір та переваги електричних обігрівачів
Економічні переваги використання геотермальних грунтових теплових насосів для опалення
Як підключити газовий котел до акумулятора
Опалювальний сезон на носі: громади Хмельниччини просять Уряд про компенсацію різниці в тарифах
Тепла підлога: ефективне та комфортне рішення для опалення
Економне опалення будинку керамічними обігрівачами

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX