Вибір рекрутера для підбору фахівців в IT — з чого почати?

Вибір рекрутера для підбору фахівців в IT — з чого почати?

Підбір персоналу в IT — важлива процедура, від якої безпосередньо залежить успішність того чи іншого проекту. Не випадково про завдання, які дають на співбесіді в Google, ходять легенди. Більшість роботодавців звертається за допомогою в спеціалізовані агентства з рекрутингу — наприклад, INDIGO Tech Recruiters.

Якими якостями і знаннями повинен володіти рекрутер?

Рекрутер дуже багато спілкується з людьми — як з претендентами, так і з роботодавцями, тому найважливіший навик для нього — комунікабельність та вміння знаходити спільну мову, а також стійкість до стресів. Рекрутер повинен володіти навичками ділового спілкування, бути доброзичливим і коректним по відношенню до кожного здобувачеві. Щоб не потрапляти в незручні або неприємні ситуації, бажано вміти правильно відмовляти кандидатам. Як зробити це коректно, можна прочитати за посиланням: https://indigo.co.ua/blog/fidbek-pislya-vidmovi-pretendentovi-minimum-nezruchnosti-y-maksimum-koristi.

Освіта або кваліфікація в будь-якої певної області рідко мають вирішальне значення, так як робота рекрутера спрямована на скоріше на роботу з людьми, ніж з комп’ютерами або програмним забезпеченням. Однак кандидат зобов’язаний розбиратися в IT-галузі, щоб оперувати технічними термінами під час співбесіди і точно оцінювати рівень знань фахівця, який прийшов влаштовуватися в компанію.

Особливості ринку рекрутингу в IT-галузі

Вся область IT відрізняється швидкими змінами, які диктуються розробниками програмного забезпечення. Те, що підходило для роботи ще пару років назад, в наші дні може виявитися абсолютно неприйнятним. Тому рекрутер зобов’язаний постійно бути в курсі подій і підвищувати власну кваліфікацію.

Робота рекрутера часто полягає не тільки в тому, щоб знайти фахівця, але і провести довгі і складні етапи переговорів між компанією і працівником, щоб кожен з них отримав вигідні умови для спільної праці.

Грамотний фахівець каже з кандидатами на мові розробників, тобто грамотно і якісно описує завдання, які стоять перед програмістами, щоб вони ще на етапі співбесіди розуміли, підходить їм ця посада чи ні. Для оцінки навичок майбутнього працівника зараз все частіше стали застосовувати спеціалізоване програмне забезпечення, на якому потрібно буде виконати кілька стандартних завдань, схожих на ті, з якими кандидат буде стикатися під час роботи в компанії.

Особливості ринку рекрутингу в IT-галузі

Як знайти хорошого фахівця

Від кваліфікованості рекрутера часом майже повністю залежить успіх фірми — адже якщо вчасно не знайти фахівця, зриваються терміни і плани завдань, від чого нерідко страждає прибуток і фінансування. Тому дуже важливо з належною увагою підійти до вибору претендента на роль рекрутера. Є кілька способів пошуку фахівця:

  • через спеціалізовані рекрутингові агентства;
  • за допомогою сервісу пошуку фахівців;
  • за рекомендацією знайомих;
  • за допомогою оголошень на тематичних сайтах.

Найпростіший і надійний спосіб — звернутися за консультацією в агентство. Більшість компаній може надати портфоліо, а також відразу порекомендувати декілька відповідних фахівців, які зараз шукають роботу.

Фахівці в галузі інформаційних технологій зараз настільки затребувані, що самостійно практично не розміщують оголошень про пошук роботи. Щоб знайти їх контакти, доведеться зв’язатися з рекрутинговим менеджером. При цьому кращий спосіб отримати висококваліфікованого фахівця — вести себе ввічливо та висувати розумні вимоги. Тоді з вашою компанією будуть співпрацювати лише справжні професіонали своєї справи.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Особливості розробки мобільних додатків на замовлення
Як Penguin-team допомагає компаніям рости в інтернеті
Арбітраж трафіку: що це таке простими словами і які популярні ніші
Збільшіть ваш онлайн-потенціал: основи пошукової оптимізації для сайтів
Ухвалення рішення про створення e-commerce проекту
Впровадження хмарних рішень: особливості Google Workspace

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX