Яких карантинних правил повинні дотримуватися кафе та ресторани

Вже від сьогодні, 5 червня, в регіонах, які відповідають критеріям послаблення, кафе та ресторанам буде дозволено приймати відвідувачів у приміщеннях. Втім, без супроводу працівника закладу туди зась.

«Зазначу, з цього приводу мій заступник Віктор Ляшко мав зустрічі з представниками ресторанного бізнесу, аби дійти спільного бачення та разом відпрацювати тимчасові рекомендації. Маю велике прохання до всіх: не забувайте про особисту безпеку, про безпеку тих, хто поруч. Користуйтеся санітайзерами, масками та тримайте соціальну дистанцію», — написав на своїй сторінці у фейсбуці Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Зокрема, забороняється:

  • вхід до закладу без супроводу працівника закладу;
  • проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 людей;
  • приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
  • функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами;
  • самообслуговування у закладах швидкого харчування. Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача;
  • більше 4 людей за столиком, окрім дітей.

Примітка

Правила для літніх терас та їжі й напоїв на виніс не змінилися та залишаються в силі.

МОЗ постійно аналізує ситуацію по країні. Та в разі стрімкого зростання кількості хворих, карантинні заходи будуть знову посилюватися.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppTwitter

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності


Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Читайте у цій рубриці