Порушників ПДР виявляють камери автоматичної фотовідеофіксації

Порушників ПДР виявляють камери автоматичної фотовідеофіксації

Із 1 червня в Україні почала працювати система автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. Про це йдеться на Урядовому порталі.

— Безпечні дороги, зниження аварійності та кількості постраждалих у ДТП — одні з основних наших пріоритетів. Відсьогодні система автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху запущена у робочому режимі. На перших етапах фіксуватиметься тільки перевищення встановленої швидкості руху. Пізніше інші порушення: проїзд на заборонений сигнал світлофору, перехрестя, подвійна смуга, рух смугою для громадського транспорту тощо, — повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Для запуску цього проєкту Міністерством інфраструктури було встановлено 25 комплексів автоматичної фіксації (КАФ) на дорогах Київської області. Ще 20 камер працюють у столиці. Вони розміщені на тих ділянках, де фіксувалась найбільша концентрація ДТП. Ще 5 КАФів незабаром будуть встановлені у Львівській області. А всього у планах до кінця року — ще 220 КАФів.

Крім цього, закуплений центр обробки даних та облаштовані робочі місця для персоналу. Також доопрацьовано програмне забезпечення для обстежень щодо комплексної системи захисту інформації. А Укрпошта уклала договори, необхідні для доставлення постанов про притягнення до відповідальності порушників. Відтак, лише станом на 23:55 годину неділі, 31 травня, 45-ма камерами було зафіксовано понад 107 тисяч порушень за добу.

— Автофіксація порушень ПДР — не єдиний крок до безпечних доріг та врятованих життів, але він важливий. Ми працюємо також над розбудовою безпечної інфраструктури, запровадженням аудиту доріг та сучасних стандартів безпеки, — наголосив очільник Міністерства.

Варто зазначити, що 50 камер, які запрацювали в Києві та Київській області в перший день, зафіксували 68 тисяч 999 фактів перевищення швидкості.

«На другий день кількість правопорушень знизилась і стала 46 827 перевищень. Камери також зафіксували 76 фактів, коли люди перевищили швидкість більше, ніж 170 кілометрів за годину. «Рекорд» був 210 кілометрів на годину. Ці люди будуть у нас на особливому контролі», — повідомляяє МВС на своїй сторінці у фейсбуці.

Загалом, згідно зі статистикою протягом років незалежності внаслідок ДТП в Україні загинуло понад 175 тисяч українців. Тільки за минулий рік це 3454 особи, у тому числі, 166 дітей.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Порушників ПДР виявляють камери автоматичної фотовідеофіксації»

  1. Петро коментує:

    люблять у нас сенсації, бачив скрин – швидкість 68 км, да, порушення, но згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, перевищення швидкості на 20 км не карається. Мали щось змінити, но не змінили.Штраф може бути тільки якщо швидкість більше 80 км на годину, і всі це знають і їздять по місту до 80 км. А зараз начнеця розсилка “писемь счастья”, а по суті лишні витрати, на бумагу, на людей які це будуть робити, на почту.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Величезні штрафи за неявку до ТЦК: що пропонують у Раді
Драгер зашкалював: у Хмельницькому зупинили п’янючого водія
У ДТП в Рівному постраждала 16-річна мешканка Славути
На Хмельниччині «спалився» водій із фейковим посвідченням
У Шепетівці люди, які вивезли будівельні відходи «познайомились» із АКІ
У тракториста-машиніста на Хмельниччині щось пішло не так

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX