Учасникам бойових дій виплатять по 1390 гривень

Учасникам бойових дій виплатять по 1390 гривень

Щорічну разову грошову допомогу до 5 травня цього року отримають 1 003 333 особи. На це в Держбюджеті передбачено понад 1,3 млрд грн, повідомляє Armyinform з посиланням на прес-службу Урядового порталу.

Інваліди і пенсіонери отримують ці кошти автоматично. Виплату грошової допомоги проведуть кожному ветерану до 5 травня поточного року відділення поштового зв’язку за місцем проживання одержувачів або через установи уповноважених банків. Органи соціального захисту населення спільно з установами, в яких ветерани перебувають на обліку, формують списки ветеранів війни у розрізі відповідних категорій, тому звертатися до управлінь соціального захисту населення та подавати будь-які документи не потрібно.

Учасникам бойових дій виплатять по 1390 гривень

Діючим військовослужбовцям, які мають статус УБД, виплату нарахують за місцем проходження служби.

Особи, які не отримали разової грошової допомоги до 5 травня, мають право звернутися за нею та отримати її до 30 вересня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги.

Нагадаємо, що рішенням Уряду цього року встановлено такий розмір грошової допомоги:

  • особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: I групи — 4 120 гривень, II групи — 3 640 гривень, III групи — 3 160 гривень;
  • учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків, — 1 390 гривень;
  • особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 4 120 гривень;
  • членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, — 900 гривень;
  • учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 570 гривень.

Виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня можуть отримати: учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також жертви нацистських переслідувань.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Львові поховають загиблого прикордонника з Шепетівщини
Чоловік через ревнощі познущався над могилою військового: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
На Хмельниччині міграційники оформили нову ID-картку для пораненого військовослужбовця
У Шепетівці попрощалися зі снайпером, який був взірцем мужності й патріотизму

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX