Купівля чи продаж весняного букетика може обійтися у суму понад 3,5 тисячі гривень

Купівля чи продаж весняного букетика може обійтися у суму понад 3,5 тисячі гривень

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області на своїй сторінці у фейсбуці попереджає: незаконне придбання чи збут первоцвітів карається накладенням штрафу.

На виконання вимог Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Закону України «Про рослинний світ», Закону України «Про Червону книгу України», на підставі Положення про Державну екологічну інспекцію у Хмельницькій області та з метою виконання Доручення Державної екологічної інспекції України № 59 від 17.02.2020 року «Про посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу», Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області видано спільний наказ з Хмельницьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства, Головним управлінням Національної поліції в Хмельницькій області «Про посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу» та затверджено графік оперативного чергування.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області попереджає, що згідно законодавства, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх частинами, громадяни порушують закони України: «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про Червону Книгу України», та, згідно ст. 88, 88–1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, караються штрафами.

Так, за незаконне придбання та збут об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної Книги України, статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн із конфіскацією об’єктів рослинного світу. Дії щодо незаконного придбання та збуту об’єктів рослинного світу, вчинені щодо об’єктів тваринного або рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн із конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Крім того, за один екземпляр незаконно добутої рослини занесеної до Червоної книги України передбачена відповідна компенсація за її знищення, наприклад: черемша (цибуля ведмежа) — 62 грн, шафрани (крокуси), підсніжники — від 49 до 62 грн у залежності від виду, сон трава — від 37 до 62 грн у залежності від виду.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області вкотре закликає громадян бути свідомими, не знищувати природу рідного краю, а берегти її для нащадків; не зривати ранньоквітучі рослини, не торгувати ними та не купувати.

Пам’ятайте, що квіти зів’януть за кілька днів, а шкода нанесена природі — назавжди!

Якщо ви стали свідком незаконного збору або продажу весняних квітів, будь ласка, повідомляйте про це Державну екологічну інспекцію у Хмельницькій області за номерами:

(0382) 70-28-39 або (0382) 70-37-94

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У сусідній із Хмельниччиною області посадовця підозрюють у причетності до шахрайської схеми
Чоловіка із Хмельниччини по той бік Тиси мав чекати переправник
На Хмельниччині оштрафували жінку, яка продавала молоко та сир біля магазину
На Шепетівщині оштрафували жінку, яка повідомила про те, що її ґвалтує чоловік
На Хмельниччині до підрядника застосували штрафні санкції
Величезні штрафи за неявку до ТЦК: що пропонують у Раді

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX