У Шепетівці звітували, як готові протидіяти короновірусу

У Шепетівці звітували, як готові протидіяти короновірусу

4 березня міський голова Михайло Полодюк провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо організації заходів моніторингу та реагування у випадку виявлення у хворого COVID-19 (скорочена назва хвороби, яку спричинює коронавірус). Про це йдеться на сайті Шепетівської міської ради.

Головний лікар Центральної районної лікарні Валентина Савчук доповіла про вжиті заходи для контролю захворюваності та про процедуру, за якою будуть діяти медичні працівники у разі виявлення пацієнтів з підозрою на коронавірус. Зауважила, що спостерігається стрімкий ріст цін на засоби захисту для медпрацівників. Також повідомила, що проведено навчання медперсоналу.

Заступник міського голови Наталія Стасюк доповіла про перші напрацювання тимчасової протиепідемічної комісії щодо попередження завезення і розповсюдження на території міста респіраторної хвороби спричиненої коронавірусом. Також поінформувала присутніх про заходи, які вживаються у навчальних закладах Шепетівки та закладах культури міста для профілактики поширення вірусних захворювань, зокрема, коронавірусної хвороби.

Директор комунального некомерційного підприємства «Шепетівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Шепетівської міської ради» Віталій Градомський повідомив, що до поодиноких випадків захворювання місто готове та наголосив, що необхідно вжити усіх заходів, щоб уникнути поширення вірусу.

Лікар-епідеміолог Шепетівського міськміжрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Костюк доповів про план, який діє у регіоні щодо поширення вірусних захворювань та зауважив, що заходи, які допомагають убезпечитися від звичайного грипу, діють і у випадку з коронавірусом.

Також щодо стандартів медичної допомоги, методів запобігання поширенню коронавірусної хвороби, плану дій у разі поширення у регіоні та місті вірусу та щодо забезпечення медичних закладів міста засобами захисту доповіли очільник Шепетівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Віталій Стародубов, головний лікар Шепетівської станції ЕМД Тетяна Вознюк, головний лікар ШЦПМСД Андрій Нечипорук та начальник РС ГУДСНС у Хмельницькій області Віктор Матвійчук.

Нагадаємо, на Шепетівщині визначилися з госпітальною базою для осіб із коронавірусом, а у Старокостянтинові через загрозу коронавірусу відмінили конкурс краси.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «У Шепетівці звітували, як готові протидіяти короновірусу»

  1. Света Карпович коментує:

    Мабуть Тамифлю завезли.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



COVID та грип відступають. Що після них?
У Шепетівці під час засідання виконкому розглянули низку актуальних питань
На Шепетівщині «гуляє» парвовірусна інфекція
В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX