Інспектори Держпраці у січні проводять інфомарційну кампанію, а вже з 1 лютого розпочнуть інспектувати

Інспектори Держпраці у січні проводять інфомарційну кампанію, а вже з 1 лютого розпочнуть інспектувати

«Стажуюсь, завтра оформлять, я лише на годинку», — з такими поясненнями зіштовхнулися представники Управління Держпраці у Хмельницькій області, коли з інформаційними листівками про офіційне працевлаштування навідалися до суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування. Йдеться на сайті Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Відвідування носять інформаційно-роз’яснювальний характер, які проводяться на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.

Керівників та працівників суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування інформують про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Роботодавцям надається можливість та час на виконання усіх законодавчих норм щодо офіційного працевлаштування найманих працівників, а саме до завершення кампанії — до 31 січня. Однак, з першого лютого розпочнеться інспекційна кампанія. За результатами якої порушники притягуватимуться до відповідальності. Зокрема, за кожного неоформленого працівника законом передбачена штрафна санкція у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат, яка з першого січня 2020 року становить 141 тисячу 690 гривень.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Інспектори Держпраці у січні проводять інфомарційну кампанію, а вже з 1 лютого розпочнуть інспектувати»

  1. А чому б не внести хоча б якісь зміни до чинного законодавства. Наприклад, беремо людину на стажування на один- два тиждні, оформляємо її через трудовий договір, але з 50% заробітньою платою, та без оплати податків. За цей час працівник знайомиться з своїми обов’язками, в нашому випадку вивчає меню, складі меню, посуд і т. д. Через тиждень оформлюємо на роботу. А то, що ж виходить: приходить людина, ми її оформлюємо, вона ні чого не знає, гості нам роблять море зауважень, їх не вірно обслуговують, працівники ( нові) ні чого не знають. Гості йдуть не задоволені, заклад несе збитки, підприємець отримує нервовий стрес, а держава отримує податки, гроші з яких йдуть на виплати чиновникам. Кому ми робимо добре? Як нам працювати. Шановні підприємці, не мовчіть. За Вас Ваші питання ніхто не буде лобіювати. А в нас, як завжди, моя хата з краю; або поки півень не плюне.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині чоловік запевняв поліцію, що невідома особа «вбила» його матір і повезла на кладовище поховати
У Шепетівці оштрафували чоловіка, який торгував квашеними яблуками
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
На Шепетівщині лісівники ліквідували стихійне сміттєзвалище
Оштрафували чоловіка, який з рук продавав зелень у Хмельницькому
У Славутській громаді податківці обстежували об’єкти торгівлі: про що йшлося

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX