Школярки опановують мистецтво кулінарів

Школярки опановують мистецтво кулінарів

Учні шепетівських шкіл під час занять у навчально-виробничому комбінаті опановують спеціалізацію кулінарії. Під час розмови з ученицями шкіл № 1, 3, 4 ми дізналися, чому вони обрали саме такий напрямок позашкільного навчання.

01-36

01-4

01-21

01-40

Богдана Кавунець:

— Готування страв допомагає мені розкривати свої можливості.

Марія Литвин:

— Обрала найсмачнішу професію.

Віталіна Стремедлівська:

— Неабияка наука, яка знадобиться в майбутньому.

Ольга Вітвіцька:

— Цікаво самій придумувати страви.

Ірина Козак:

— Ці знання потрібні згодом.

Каріна Денисюк:

— Кухар — творець, тому подобається естетичне оформлення страв. Для жінки і мами в майбутньому надзвичайно потрібні такі знання.

Яна Шиманська:

— На заняттях пізнаю нове у кулінарії, там є про що дізнаватись.

Дарья Гурська:

— Ми вчимося на заняттях із кулінарії працювати в колективі, що дуже важливо.

Катерина Шпильченко:

— Гарно оформляючи страви, відтворюю внутрішній світ. Адже смак приготованої їжі залежить від мого настрою.

Альона Верхогляд:

—Допоможе в подальшому знайти роботу та смачно годувати сім’ю.

На заняттях із кулінарії учні вчаться готувати страви, рецепти яких знаходять в Інтернеті у провідних ресторанах, таких, як https://montana.ua, або діляться сімейними.

Разом із групою проходимо до кухні-лабораторії, яка облаштована всіма необхідними приладами та інвентарем.

Майбутні кулінари беруться до процесу приготування страв, найперше миють спецрозчином руки.

— Під час навчання велику увагу приділяємо санітарно-гігієнічним нормам, — розповіла Антоніна Томащук, вчитель спеціалізації кулінарія. — Учні не лише готують страви у групах, але й презентують їх, а потім коштують.

Протягом двох років навчання у міжшкільному комбінаті учні готують творчі проекти з описом усіх технологій приготування страв.

— Під час навчання діти отримують знання, як вирахувати калорійність приготованих страв, — додала Антоніна Станіславівна. — Вчимося купувати продукти для приготування страв, дізнаємося на які ознаки звернути увагу, щоб придбати якісні.

До того ж, учнів навчають культурі спілкування, привітання, подачі, обслуговування клієнтів.

— Багато наших випускників після навчання знаходять роботу в місцевих закладах харчування, — підсумувала директор міжнавчально-шкільного комбінату Алла Чернушич. — Це засвідчує, що за роки навчання, починаючи з 1976 року, у закладі учні отримують якісні знання та навички, які в майбутньому допомагають їм обрати або фах кухаря, або навчитися смачно готувати.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Пшеничне борошно: основа кулінарного мистецтва
На Шепетівщині поліція з’ясовувала причини відсутності деяких учнів у профліцеї
На Хмельниччині підприємство надавало платні послуги за заниженою вартістю
У Хмельницькому полісмени навчали старшокласниць прийомам самозахисту
Учні підпалили кабінет директора школи: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
Учні з Шепетівки зустрілися із Михайлом Поплавським

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX