Школярки опановують мистецтво кулінарів
Учні шепетівських шкіл під час занять у навчально-виробничому комбінаті опановують спеціалізацію кулінарії. Під час розмови з ученицями шкіл № 1, 3, 4 ми дізналися, чому вони обрали саме такий напрямок позашкільного навчання.
Богдана Кавунець:
— Готування страв допомагає мені розкривати свої можливості.
Марія Литвин:
— Обрала найсмачнішу професію.
Віталіна Стремедлівська:
— Неабияка наука, яка знадобиться в майбутньому.
Ольга Вітвіцька:
— Цікаво самій придумувати страви.
Ірина Козак:
— Ці знання потрібні згодом.
Каріна Денисюк:
— Кухар — творець, тому подобається естетичне оформлення страв. Для жінки і мами в майбутньому надзвичайно потрібні такі знання.
Яна Шиманська:
— На заняттях пізнаю нове у кулінарії, там є про що дізнаватись.
Дарья Гурська:
— Ми вчимося на заняттях із кулінарії працювати в колективі, що дуже важливо.
Катерина Шпильченко:
— Гарно оформляючи страви, відтворюю внутрішній світ. Адже смак приготованої їжі залежить від мого настрою.
Альона Верхогляд:
—Допоможе в подальшому знайти роботу та смачно годувати сім’ю.
На заняттях із кулінарії учні вчаться готувати страви, рецепти яких знаходять в Інтернеті у провідних ресторанах, таких, як https://montana.ua, або діляться сімейними.
Разом із групою проходимо до кухні-лабораторії, яка облаштована всіма необхідними приладами та інвентарем.
Майбутні кулінари беруться до процесу приготування страв, найперше миють спецрозчином руки.
— Під час навчання велику увагу приділяємо санітарно-гігієнічним нормам, — розповіла Антоніна Томащук, вчитель спеціалізації кулінарія. — Учні не лише готують страви у групах, але й презентують їх, а потім коштують.
Протягом двох років навчання у міжшкільному комбінаті учні готують творчі проекти з описом усіх технологій приготування страв.
— Під час навчання діти отримують знання, як вирахувати калорійність приготованих страв, — додала Антоніна Станіславівна. — Вчимося купувати продукти для приготування страв, дізнаємося на які ознаки звернути увагу, щоб придбати якісні.
До того ж, учнів навчають культурі спілкування, привітання, подачі, обслуговування клієнтів.
— Багато наших випускників після навчання знаходять роботу в місцевих закладах харчування, — підсумувала директор міжнавчально-шкільного комбінату Алла Чернушич. — Це засвідчує, що за роки навчання, починаючи з 1976 року, у закладі учні отримують якісні знання та навички, які в майбутньому допомагають їм обрати або фах кухаря, або навчитися смачно готувати.
Залишити відповідь