Медики Шепетівської ЦРЛ отримають зарплату за вересень, жовтень, листопад та частково за грудень

Медики Шепетівської ЦРЛ отримають зарплату за вересень, жовтень, листопад та частково за грудень

Вже наступного тижня медичні працівники Шепетівської центральної районної лікарні та Вузлової лікарні станції Шепетівка отримають виплати по заборгованості заробітної плати.

На початок року дефіцит бюджету щодо забезпечення фонду оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я вторинного рівня у Шепетівці складав майже 23 мільйони. Відтак, місцеві посадовці навіть підготували звернення у «верхи», аби ті допомогли врегулювати ситуацію.

У листопаді Міністерство охорони здоров’я ініціювало і Уряд підтримав перерозподіл 731 млн грн із резерву медичної субвенції та нерозподілених видатків МОЗ України на медичну субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам. Ці кошти повинні були використані на погашення заборгованості заробітних плат медикам. Із них на Хмельниччину припало 24,7 мільйони гривень.

Величезними зусиллями очільникам району таки вдалося минулоріч покрити дефіцит бюджету з різних джерел. Отож, аби й цього року зменшити соціальну напругу, голова райдержадміністрації Віталій Бузиль та голова райради Петро Дзяворук звернулися до обласних посадовців із проханням про допомогу вирішити болюче питання району. Адже заручниками ситуації є ті, хто щодня рятує життя людей.

— Враховуючи розуміння та підтримку керівництва області, нового очільника Хмельницької облдержадміністрації Дмитра Габінета, а також сприяння депутатів Хмельницької області, зокрема, активній позиції Миколи Дячука, нам вдалося залучити майже 50 відсотків субвенції. А це — 12,7 мільйони гривень, — розповів для «День за днем» голова Шепетівської районної державної адміністрації Віталій Бузиль.

Отож, наразі дефіцит бюджету складатиме 1,4 мільйона гривень. Однак, районні очільники сподіваються, що їм вдасться до кінця року залучити додаткові кошти з обласного бюджету, також у вирішенні проблемного питання посприяють ОТГ. Частину грошей виділить зі свого бюджету Шепетіська районна рада.

Відтак, вже наступного тижня повністю погасять заборгованість медичним працівникам вузлової лікарні. Також заробітну плату отримають і медики центральної районної лікарні: за вересень, жовтень, листопад та частково за грудень.

Нагадаємо, що 5 грудня, під час позачергової сесії Шепетівська міська рада проголосувала за проєкт рішення щодо укладення угод між Шепетівськими міською та районною радами задля передачі медичної субвенції у сумі 8 191 800 грн. Це кошти за надані міському населенню послуги закладами районної комунальної власності.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Медики Шепетівської ЦРЛ отримають зарплату за вересень, жовтень, листопад та частково за грудень»

  1. Вузлова без заборгованості

  2. Люк коментує:

    Це та лікарня що хоче бути окружною?


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці громадянам пропонують пройти 8 діагностичних процедур і не тільки
Підприємці та волонтери Шепетівської громади допомогли зенітникам, які захищають небо
«І буде весна!»: На Хмельниччині погасили нову поштову марку
У Шепетівці відбувся перший кіносеанс військового хіта
Стоматологиня з Шепетівки хоче, аби всі ідеально чистили зуби
Уряд знову готує масштабну реформу вищої освіти в Україні

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX