Що варто знати про субсидії

Що варто знати про субсидії

Громадянам, які одержували житлову субсидію у попередньому опалювальному сезоні у грошовій формі (безготівковій чи готівковій), і у них відсутня заборгованість за житлово-комунальні послуги житлова субсидія на наступний строк призначається у грошовій готівковій формі. Про це йдеться на сайті Шепетівської РДА.

Якщо за результатами розрахунку розмір субсидії становить більше 5 тис. грн, така субсидія надається у грошовій безготівковій формі.

Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути зазначено номер мобільного телефону.

Громадянам, які одержували житлову субсидію в попередньому опалювальному сезоні і у них наявна заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний період призначається у грошовій безготівковій формі після вирішення питання з наявною заборгованістю (погашення заборгованості, укладання з надавачем послуг договору про реструктуризацію боргу або оскарження боргу у судовому порядку).

За заявою одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного після подання заяви місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

Отримувачам субсидій, яким з травня 2019 року було автоматично без звернення перепризначено субсидії на наступний період, а також тим отримувачам субсидій, яким субсидія призначена на підставі поданих заяв в неопалювальний сезон 2019 року, субсидія на опалювальний сезон 2019/2020 року буде розрахована автоматично без звернення.

Внутрішньо переміщеним особам, орендарям житлового приміщення, домогосподарствам, яким було призначено субсидію у попередньому періоді на фактично проживаючих осіб, домогосподарствам, в яких є працездатні особи, які не мають доходу, та які в неопалювальний сезон 2019 року (з травня по вересень включно) не звернулися до структурних підрозділів соціального захисту населення за призначенням субсидії, для розгляду питання призначення їм субсидії на опалювальний сезон мають подати заяву і декларацію.

Починаючи з нового опалювального сезону житлова субсидія на централізоване опалення, як і для індивідуального опалення, призначатиметься з 16 жовтня по 15 квітня, без проведення перерахунку в залежності від дати початку/закінчення опалювального сезону, встановленої органом місцевого самоврядування.

Перерахунки субсидії по фактичному використанню послуг не проводитимуться.

Виплата субсидій у грошовій безготівковій формі здійснюється шляхом перерахування Мінсоцполітики коштів на рахунок в АТ «Ощадбанк».

Отримані кошти АТ «Ощадбанк» перераховує управителям, об’єднанням та виконавцям комунальних послуг у такій послідовності:

  • теплопостачання;
  • газопостачання або електропостачання за наявності відповідного виду індивідуального опалення;
  • постачання гарячої води;
  • централізоване водопостачання та водовідведення;
  • електропостачання;
  • газопостачання на плиту та підігрів води;
  • поводження з побутовими відходами;
  • послуги з управління багатоквартирним будинком / квартирна плата;
  • внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Після здійснення перерахування коштів управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг АТ «Ощадбанк» інформує одержувача субсидії шляхом надсилання йому смс-повідомлення про стан розрахунків за послуги.

Після закінчення опалювального сезону залишки коштів на рахунку для виплати житлової субсидії, відображені на облікових записах одержувачів житлової субсидії, які утворилися станом на 1 червня, виплачуються одержувачам житлових субсидій АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування таких коштів на рахунки одержувачів житлової субсидії в АТ «Ощадбанк». Про що АТ «Ощадбанк» інформує одержувачів субсидії шляхом надсилання смс-повідомлень. У разі відсутності відкритого рахунка в АТ «Ощадбанк» рахунок відкривається за зверненням одержувача житлової субсидії до АТ «Ощадбанк».

Виплата житлових субсидій у грошовій готівковій формі здійснюється шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».

Особи, які звертаються за призначенням субсидії та які не одержують пенсії, а також одержувачі субсидії, які отримують пенсію в іншій адміністративно-територіальній одиниці (відмінній від місця оформлення субсидії), самостійно надають структурним підрозділам з питань соціального захисту населення інформацію про спосіб виплати та/або реквізити рахунка в уповноваженому банку. До надання відповідних даних одержувачем субсидії її виплата здійснюється через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за адресою, зазначеною у заяві.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Заяву про отримання субсидії тепер можна подати через портал Дія
КРАІЛ роз’яснила про житлову субсидію як про підставу для обмеження участі в азартних іграх
«І буде весна!»: На Хмельниччині погасили нову поштову марку
У 2024 тарифи на електроенергію можуть підскочити в рази
Мешканців Судилківської громади просять встановити таблички з вказівниками біля своїх домогосподарств
Українці, які опалюють своє житло дровами та вугіллям, отримають додаткову підтримку

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX