Швидкі гроші під 730% річних: брати чи подумати?

Швидкі гроші під 730% річних: брати чи подумати?

Кредитне рабство та телефонний терор на собі відчули десятки тисяч українців. Адже одного разу, відповідаючи на телефонний дзвінок, можна почути:

— Ваша донька взяла кредит та не повертає, її обвинувачують у шахрайстві. Негайно заплатіть заборгованість, в іншому випадку…

Все частіше батьки або інші родичі, чи колеги чують у слухавці таке попередження від працівників, так званих, фінансових установ, які надають кредити без довідки про доходи, онлайн. Варто лише зайти на сайт, натиснути кілька кнопок і омріяна сума вже на карточці.Все виглядає надто добре, щоб бути правдою. Бо розрахуватися із такими кредиторами важко, та й суми ростуть у космічній прогресії. Можна взяти 1000 гривень, а за кілька місяців вимагають десятки тисяч гривень.Переважно в тенета кредиторів потрапляють молоді люди. Згодом їх починають шантажувати, що розкажуть батькам, родичам, сусідам, колегам, керівникам.Налякані розголосом боржники беруть наступний кредит. Це не рятує ситуацію, бо ці кошти не йдуть на погашення тіла кредиту, а лише на сплату відсотків та штрафних санкцій. До того ж, збільшуються суми за новими кредитами. Адже швидкі гроші пропонують під 2 % або 3 % в ДЕНЬ. У рік набігає щонайменше 730 %.Таким чином людина попадає у кредитне рабство.

Аби не потрапити у таку халепу варто мати справу з надійними установами, які добре зарекомендували себе на ринку. І щоб не заплутатись у розмаїтті пропозицій, портал «Кредит Онлайн 365» створив каталог кредитних пропозицій від різних фінансових установ. За допомогою цього сервісу можна отримати швидкий кредіт навіть з 18 років і на суму до 15 тис. грн. Ознайомитися з пропозиціями можна за адресою: https://creditonline365.com.ua/kredit-s-18-let

Коли на дзвінки працівників фінустанов боржник перестає відповідати, знаходять номери телефонів батьків, друзів, та починають шантажувати, погрожувати.Телефонують від різних установ. Можуть представитися працівниками поліції, або колекторської компанії. Такі додзвони вже мають назву — телефонний терор.Перша порада — не панікувати, не боятися говорити про те, що потрапили в кредитну халепу. Пам’ятайте, що боржник несе адміністративну відповідальність, а не кримінальну. А кредитори, які без попередження «підключають» колекторські контори, які погрожують фізичною розправою, несуть відповідальність згідно зі статтею 355 вже Кримінального Кодексу України.Не варто вестися на телефонні погрози, а звернутися за консультацією до юристів. Отож, якщо вас дістали кредитори, колектори та інші представники таких схем, прочитайте поради, які надав у інтерв’ю газеті «День за днем» адвокат Валерій Федоров.

Хто може видавати мікрокредити в Україні?

— Мікрофінансові організації (далі — МФО) — юридично зареєстровані компанії, які мають ліцензію на здійснення кредитної діяльності. На відміну від банків в основному МФО мають право тільки видавати кредити, тобто такі види продуктів як депозити, відкриття рахунків для клієнтів будуть недоступні.Мікропозика — основний продукт МФО, який видається під відсоток на певний термін на конкретних умовах.

Механізм укладення саме онлайн кредиту, визначений у Законі України «Про електронну комерцію»

Чи можлива відмова від кредиту?

— Так, можливо. Це передбачено ст. 13 Закону України «Про захист прав позивачів». Для відмови від кредиту протягом 14 днів згідно з діючим законодавством, клієнту необхідно повернути отримані кошти і нараховані проценти до дати оплати та подати письмову заявку про відмову від кредиту.

Чи є законні шляхи не платити онлайн займ в Україні?

— Військовослужбовцям з початку і до закінчення особливого періоду, а резервістам та військовозобов’язаним — з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду, згідно з п. 15 ст. 14 Закону України «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», МФО так як і банки не мають права нараховувати проценти, штрафи та пеню за кредитом.Таким чином, відповідно до діючого законодавства, військовослужбовець вправі повернути мікрофінансовій компанії лише суму отриманого кредиту, при цьому вимагати закриття кредитного договору. Інша cnрава, що далеко не завжди кредитор володіє інформацією щодо військового обов’язку свого noзичальника.В такому випадку, варто направити лист на юридичну адресу МФО з вимогою списання процентів, штрафів та пені, посилаючись на норму зазначеного вище Закону. До листа в обов’язковому порядку потрібно додати копію військового квитка та довідку із військової частини про проходження військової служби (Ф-5).У разі, якщо суми здійснених раніше платежів по кредиту перевищують суму отриманого кредиту, в листі потрібно вимагати, окрім закриття договору позики, ще й повернення переплати, вказавши банківські реквізити для зарахування коштів.

Чи можна законно не платити мікрозайм в Україні, якщо Ви не військовий?

— Така можливість є, проте, законно, без судового позову, боргове питання швидко не вирішиться.Існує 2 легальні (законні) способи не платити мікрокредит: визнання кредитного договору недійсним та закінчення строку позовної давності.Найбільш реальними підставами для визнання кредитного договору недійсним є: недотримання форми вчинення правочину. Трапляються випадки, коли при оформленні онлайн кредитів МФО порушують ч. 4 ст. 203 Цивільного кодексу України, згідно з якою, правочин має вчинятися у формі, встановленій законом. Недотримання порядку укладення кредитного договору. Підписання договору електронними підписами відповідно до вимог Закону України «Про електронну комерцію», часто виконується МФО з порушеннями ч. 5 та ч. 6, ст. 11 даного Закону. А саме, особі, якій адресована пропозиція укласти електронний договір (оферта), має надаватися безперешкодний доступ до електронних документів, що включають умови договору, шляхом перенаправлення (відсилання) до них. Вчинення дій, що вважаються прийняттям пропозиції укласти електронний договір, якщо зміст таких дій чітко роз’яснено в інформаційній системі, в якій розміщено таку пропозицію, і ці роз’яснення логічно пов’язані з нею.Порушення Правил надання фінансових кредитів кредитодавцем. Дані Правила є частиною кредитного договору (офертою) МФО та визначають в т. ч. і порядок укладення кредитного договору. Трапляються ситуації коли фактична процедура укладення онлайн договору на сайті мікрофінансової компанії відрізняється від того порядку, який передбачений Правилами.Відсутність ліцензії у компанії-кредитора на право надання коштів у позику. Інформація про номер та дату видачі ліцензії в обов’язковому порядку повинна міститися на сайті кредитодавця. Окрім цього, дану інформацію можна додатково перевірити на сайті регулятора — Нацкомфінпослуг в розділі «Розпорядження».Кредитний договір може бути визнаний недійсним лише за рішенням суду! У випадку визнання кредитноro договору недійсним, кредитор та позичальник повертаються до вихідних умов, тобто сума виданого кредиту (без комісій, процентів, штрафів та пені) підлягає поверненню мікрофінансовій компанії.3arальний строк позовної давності визначений законодавством — 3 роки. Це означає, що протягом трьох років від дати закінчення кредитного договору, або внесення Вами останнього платежу по кредиту, МФО вправі звернутися з позовом до суду.УВАГА! Кожна, проведена вами оплата по кредиту продовжує строк позовної давності.

А що робити позичальникам у яких відсутні доходи, або зароблених грошей ледь вистачає на життя?

— Не платити кредит на законних підставах бажає більшість боржників, які не взмозі вчасно виконувати свої зобов’язання. Проте мало хто володіє терпінням зробити це правильно.Якщо прямо заявити МФО: «Я не можу платити онлайн кредит», — ніхто вам не поспівчуває з цього приводу, а навпаки — у відповідь можна почути звинувачення у шахрайстві та перелік наслідків несплати боргу, які варто очікувати.Паралельно працівники МФО, або колекторських компаній телефонуватимуть рідним, близьким, знайомим, колегам по роботі та будуть розповідати про фінансові проблеми позичальника і вимагати фінансово допомогти йому. Саме психологічний тиск на боржника та його оточення не дає можливості позичальнику законно врегулювати питання заборгованості з мікрофінансовою компанією.В даній ситуації слід дотримуватись наступних правил:Позбудьтесь факторів дискомфорту: намагайтесь не відповідати на дзвінки із незнайомих та прихованих номерів телефонів.Розкажіть своїм рідним та близьким про фінансові проблеми та підготуйте їх до дзвінків колекторів.Не вимикайте телефон та не позбавляйтесь SІМ-карти, яку залишали МФО при подачі онлайн-заявки для можливості отримувати СМС та повідомлення у вайбері.Регулярно перевіряйте електронну пошту та повідомлення в мобільному телефоні на предмет пропозицій від кредитодавця щодо реструктуризації кредиту, або часткового списання заборгованості.Якщо протягом 2–3 місяців від дати закінчення кредитного договору не надійшло пропозицій від МФО щодо врегулювання боргового питання, самі ініціюйте даний процес. Зателефонуйте до мікрофінансової компанії, або надішліть лист кредитору з пропозицією сплати частину заборгованості, яка є для вас посильною.Не розраховуйте на швидке вирішення питання, наберіться терпіння та спробуйте отримати підтримку рідних та друзів.Не розраховуйте на те, що вам вдасться отримати згоду МФО взагалі не платити кредит. Пам’ятайте, кредитодавці самі зацікавлені домовитись з боржником щоб якнайшвидше отримати гроші без судової тяганини!Не рідко мікрофінансові компанії пропонують клієнтам списання пені, або й частини процентів, інколи — сплату кредиту щомісячними платежами протягом 3–6 місяців. Трапляються випадки, коли вдається досягнути згоди МФО на погашення лише тіла кредиту! Результат залежить від терпіння позичальника, його наполегливості в перемовинах та можливості сплати частини боргу.Пам’ятайте! Перш ніж приймати рішення щодо відмови від оплати кредиту взагалі, варто зважити всі «за» та «проти».У підсумку хотів би зазначити, що однакових проблем не буває. Є схожі проблеми.Тому моя порада: чим раніше ви звернетесь до фахівця (адвоката, який розуміється на вашому питанні) зі своєю проблемою, тим менше вашого часу та нервів піде на її вирішення.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


4 коментарі до статті «Швидкі гроші під 730% річних: брати чи подумати?»

  1. אנטולי מרדר коментує:

    Околпачивание людей
    Одинаково работает
    Во всём мире

  2. Гений коментує:

    Цыгане молодцы!
    Как не зайдёшь в банк – там на мониторе их лица “разыскиваются неплатильщики”. Получают деньги по паспортам бомжей и алкашей. И ни в чём себе не отказывают :))))))))))

  3. Гени коментує:

    Кстати, в А-Банке практикуют развод при получении новой карточки – “Возьмите страховку. Вы ничего не теряете”.

    А в договоре написано, что с этой страховки деньги можно получить только при вашей смерти, или тяжелом состоянии. И это после гонки по больницам с бумагами. Вам тогда уже будут все финансы ПО БАРАБАНУ.

    При этом, в договоре страховки указаны рога и копыта – фирма ТАС, а не А-Банк. Ходи потом по Шепетовке с бумагами как дурак в ТАСовский офис.

    А секрет в том, что а-банковский служащий впаривший вам эту “страховку” получает с неё что-то там немножко. Сущие копейки. Но, если он впарил много страховок – то уже собирается солидная сумма.

    Не ловитесь на банковскую страховку! Она не банковская а рого-копытная ТАСовская.

  4. Роман коментує:

    Виконавчі написи на кредитних договорах !
    Якщо стягувачами боргу є :
    ТОВ “Вердикт Капітал”
    ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ОНЛАЙН ФІНАНС”
    ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “КРЕДИТ-КАПІТАЛ”
    ТОВ «ФІНФОРС»
    ТОВ «Фінансова компанія «Горизонт»
    ТОВ «Фінансова компанія «СІТІ ФІНАНС»
    ТОВ «Алекскредит»
    ТОВ”Фінансова компанія “Інвест Хаус”
    ТОВ«АВЕНТУС УКРАЇНА»
    АТ «Банк Форвард»
    АТ«Альфа-Банк»
    ТОВ «Фінансова компанія «АЛАНД» та інші фінансові компанії, а приватний виконавець на підставі виконавчого напису наклав арешт на всі Ваші рахунки та навіть стягнув кошти (з пенсії, зарплати або інших доходів), то Вам до нас.
    Зупиняємо стягнення із пенсії, заробітної плати, інших виплат шляхом забезпечення позову, подання позову про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.
    Звертайтесь за тел. 067 8999118 viber
    або пишіть на ел.пошту bazalitskiy@gmail.com
    Роман Базалицький
    #ТОВВердиктКапітал
    #ТОВФІНАНСОВАКОМПАНІЯОНЛАЙНФІНАНС
    #ТОВФІНАНСОВАКОМПАНІЯКРЕДИТКАПІТАЛ
    #ТОВФІНФОРС
    #ТОВФінансовакомпаніяГоризонт
    #ТОВФінансовакомпаніяСІТІФІНАНС
    #ТОВАлекскредит
    #ТОВФінансовакомпаніяІнвестХаус
    #ТОВАВЕНТУСУКРАЇНА
    #АТБанкФорвард
    #АТАльфаБанк
    #ТОВФінансовакомпаніяАЛАНД


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Онлайн кредитування: в чому переваги
Нетішинка забажала виплати від ЄС та поплатилася
Шахраї вводять в оману людей, використовуючи назву популярного супермаркету
Мешканець Хмельниччини погорів на крипті
Мешканка Хмельниччини, яка продавала саморобні корзини, втратила всі заощадження
Жінка із Хмельниччини думала, що допомагає подрузі-переселенці

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX