У кожному регіоні відтепер своя ціна на газ: скільки платитиме Шепетівщина?

У кожному регіоні відтепер своя ціна на газ: скільки платитиме Шепетівщина?

Після запровадження НКРЕКП нових тарифів для АТ «Укртрансгаз» у кожній області України діятиме своя ціна на газ для побутових споживачів. Про це йдеться на сайті Асоціації газового ринку України. Відтак, своя ціна буде і на Шепетівщині.

За інформацією, наявною у розпорядженні Асоціації, Уряд та Нафтогаз нарешті врегулювали ціну газу для потреб побутових споживачів з 1 травня 2019 року. Відповідно до проектів додаткових угод надісланих НАК «Нафтогаз України» на адресу постачальників зі спеціальними обов’язками, оптова ціна газу за якою Нафтогаз здійснює продаж газу для потреб побутових споживачів з 01.05.2019 становитиме 5 990,00 грн за 1000 м³ при цьому кінцева вартість газу мала б становити 8 247,00 грн за 1000 м³. Крім того, вказані додаткові угоди також врегульовують питання оптової ціни для потреб побутових споживачів на червень 2019 року, яка становитиме 6 299,00 грн за 1000 м³, а отже кінцева ціна газу мала б становити 8 627,01 грн за 1000 м³.

Однак, споживачам варто звернути увагу на те, що кінцева вартість блакитного палива у платіжках буде різною на всій території України. Така різниця обумовлена рішенням НКРЕКП щодо запровадження для дочірньої компанії НАК «Нафтогаз України» — АТ «Укртрансгаз» тарифу на транспортування газу, виходячи з замовленої потужності. Він передбачає, що споживачі (у т.ч. побутові) газу сплачуватимуть за послуги транспортування газу газотранспортною системою фіксовану ставку (фактично абонплату), у розмірі 157,19 грн за 1000 м³ (без ПДВ). Ця ставка є складовою кінцевої вартості газу для населення і діє для всіх областей України. АТ «Укртрансгаз» вже надіслав постачальникам газу для населення нові угоди на транспортування газу.

«Варто зазначити, що до цього нововведення вартість газу була єдина для споживачів у всіх регіонах, тому що для всіх областей діяв однаковий загальний тариф на доставку газу, який складався з тарифу на транспортування для АТ «Укртрансгаз» та тарифу на розподіл для операторів ГРМ. Із 1 травня для кожного регіону буде діяти свій тариф на доставку газу», — йдеться у повідомленні Асоціації газового ринку України.

Отож, на Шепетівщині теж діятиме свій тариф.

— Вартість газу для побутових споживачів (населення) складає 8 107,85 гривень із ПДВ за 1000 м³, — розповіли в ПрАТ «Шепетівкагаз».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
Подорожчання води: коли чекати зміни тарифів?
У 2024 тарифи на електроенергію можуть підскочити в рази
У Шепетівці затвердили нові тарифи на воду
У Шепетівці на двох міських автобусних маршрутах зміниться графік руху
Електроенергія: що відомо про тарифи для побутових споживачів

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX